Savcı açıkladı: Khabib'i ring dışındaki o adam tahrik etti

Dağıstanlı Müslüman Boksör Khabib Nurmuhammedov ile ilgili devam eden soruşturmada savcılık açıklama yaptı. Açıklamada, büyük oranda suçlanan Habib Nurmuhammedov'un McGregor'un takım arkadaşı tarafından aşırı derecede tahrik edildiğini, Khabib'in çileden çıkarıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Savcı açıkladı: Khabib'i ring dışındaki o adam tahrik etti

SonHaberler | ÖZEL

ABD'de düzenlene serbest dövüş maçında rakibi İrlandalı Conor McGregor'u nakavt eden Dağıstanlı boksör Khabib Nnurmugamedov (Habib Nurmuhammedov) hakkında açılan soruşturmada yeni bir gelişme var. Dünyanın konuştuğu maçta çıkan arbede uzun süre gündem olmuştu. Khabib Nurmuhammedov, maçtan sonra ringin dışına atlayarak seyircilerin arasında bulunan iki kişiye vurmaya çalışmıştı. Dünya medyasında çok konuşulan bu sahnenin perde arkasını savcılık açıkladı. 

Orada maçın ardındaki kavganın fitilini ateşleyen McGregor’un arkadaşı Danis Dillon olduğu ortaya çıktı. Savcılar yüzlerce videodan oluşan görüntüleri izledikten sonra, maçın bitiş anıyla birlikte Danis’in Habib’e eliyle gel gel yaparak tahrik ettiğini gözlemlediler. Danis’in tahrikiyle birlikte Habib kafesin dışına çıkınca bu esnada da Habib’in kardeşi ve takım arkadaşı kafese girerek McGregor’la yumruklaşmaya başladılar. 

Soruşturmanın devam ettiği Nevada'da Başsavcı Yardımcısı Caroline Bateman, tarafından bir açıklama geldi. Soruşturmanın seyri ve ellerindeki verileri baz alarak açıklama yapan Batman, şu ana kadar elde ettikleri verilerin Khabib Nurmugamedov'un ring dışından birileri tarafından çok ağır bir şekilde tahrik edildiğini, hatta el, kol ve parmak hareketleriyle Müslüman boksöre hakaretler yapılarak ağır bir tahrikte bulunulduğunu belirtti. Müslüman boksörün de bu ağır tahriklere dayanamayarak ringin dışına atladığı ve önlenmesi güç olayların çıktığı belirtildi.

Başsavcı Yardımcısı Caroline Bateman, İrlandalı Boksör Conor McGregor'un takım arkadaşı Dillon Danis'in Müslüman boksör Khabib Nurmuhammedov'a yönelik tahriklerinin soruşturmanın seyrinde önemli etkiye neden olacağını söyledi.

Savcılık davanın Aralık sonu ya da Ocak başlarında görülmesini öngörüyor. Bu sırada Habib ve McGregor’un ifadelerinin de savcı huzurunda alınacağı, uzaktan telefon bağlantısı ile ifade verilmesi yönteminin kullanılmayacağı duyuruldu. Ancak bunun öncesinde, Habib ve McGregor’un kendi aralarında uzlaşma sağlaması aranacak. Eğer bu uzlaşma gerçekleşmezse her iki dövüşçü de savcı ve hakim huzurunda ifade vermek zorunda kalacak.

Yorumlar