İsrail, Suriye'de İran'ı vurdu

ABD'nin İran ile olan nükleer anlaşmayı bozmasından sonra İsrail, Suriye'de bulunan İran askeri güçlerini tank ve uçaklarla bombaladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Suriye'de İran'ı vurdu

Ortadoğu'da savaş sesleri yükselmeye başladı. ABD Başkanı Trump'ın İran'la nükleer anlaşmayı sonlandırmasından sonra İsrail ve İran güçleri füzelerle birbirine saldırdı. 

İsrail; İran 20 Roket Attı

İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket attığı belirtildi.

Atılan tüm roketlerin İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "İsrail ordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

İsrail Suriye'nin güneyine saldırdı

Öte yandan İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar bölgelerine tank atışları ve hava akınları düzenlediği belirtildi.

Suriye'nin Kuneytra ilindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri işgal altında tuttuğu Golan'dan Suriye'nin güneyinde yer alan Beşşer Esed rejiminin kontrolündeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi.

Rejim güçlerinin çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardından İsrail savaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine saldırlar düzenledi.

İsrail ordu yetkileri Suriye'ye düzenledikleri belirtilen saldırlarla ilgili açıklama yapmadı.

Yorumlar

MURAT TURKMEN Sozde musluman iran misir. Arabistan sonunuz geliyor ARTIK BIR OLUN..KAFA TUTUN YOKSA KELLEMIZI KOPARACAKLAR..IRAN RUSYAYA GUVENME ALCAK OLMA BIR OL ARTIL..YOKSA EN VAHIM SONUC SENIDE BEKLIYOR AMERIKA SENIDEVYUTACAK..RUSIA SESINI CIKARAMIYACAK..
demir kör döğüşü sahtekar Yahudi esadı vursana katil iran tel avivide vursana palavracı
ihsan bir bakıma iyi olmuş iran katil esede destek verdi vermeseydi o defolup gidecekti