İsrail askerlerinden El Halil kentindeki yürüyüşe müdahale

EL HALİL (AA) - İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Halil kentinde trafiğe kapatılan Şuheda Caddesi'nin yeniden açılması için düzenlenen yürüyüşe müdahalede bulundu.Yerleşim Birimlerine Karşı Gençlik Birliği'nin...

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerlerinden El Halil kentindeki yürüyüşe müdahale

EL HALİL (AA) - İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Halil kentinde trafiğe kapatılan Şuheda Caddesi'nin yeniden açılması için düzenlenen yürüyüşe müdahalede bulundu.

Yerleşim Birimlerine Karşı Gençlik Birliği'nin çağrısı üzerine Şuheda Caddesi'nin yeniden açılması için Ali el-Beka Camisi önünden Şuheda Caddesi'ne yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe Ortodoks Haradem Yahudilerinden Neturei Karta üyeleri de katıldı.

İsrail askerleri Filistinlileri dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Ayrıca askerler yürüyüşe katılanların bazılarını da darp etti.

Yerleşim Birimlerine Karşı Gençlik Birliği Koordinatörü İsa Amr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimcileri eski şehirden çıkarma, buradaki evleri gerçek sahiplerine iade etme ve 1994 katliamından bu yana kapalı olan Şuheda Caddesi'ni yeniden açma çağrısında bulunuyoruz. "dedi.

El Halil kentinin en işlek caddelerinden biri olan ve kentin iki bölümünü birbirine bağlayan Şuheda Caddesi, 1994'te bir Yahudi yerleşimcinin İbrahim Camisi'nde 30 kadar Filistinliyi öldürdüğü saldırının ardından İsrail'in kontrolüne geçmişti.

İçerisinde Hazreti İbrahim'in kabri olduğuna inanılan İbrahim Camisi, söz konusu saldırının ardından İsrail askerlerince ikiye bölünmüş, bir kısmı Müslümanlara, diğer bölümü Yahudilere ayrılmıştı. Yahudilere ayrılan kısım havraya çevrilmişti.

Yorumlar