İsmailağa fetva hattı numarası kaç? İsmailağa Whatsapp fetva hattı var mı?

Müslümanlar hayatlarını İslam dinine göre şekillendirmek için yüksek hassasiyet gösterirler. Bu durumda yaptıkları veya yapacakları bir iş için İslam dininin kaidelerine uygunluğunu araştırarak o işlerini yaparlar. Bu noktada da fetva kurumları devreye girer.

Google Haberlere Abone ol
İsmailağa fetva hattı numarası kaç? İsmailağa Whatsapp fetva hattı var mı?

Diyanet'in ardından İsmail Ağa cemaati de fetva hattı açtı. Dini konularda merak ettiği soruları fetva makamlarına soran vatandaşlar özellikle soruları için Diyanet ve bazı fetva makamlarını tercih ediyor. Son zamanların en çok merak edilen ve araştırılan konularından biri de İsmail Ağa cemaatinin kurduğu fetva hattı oldu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan Din İşleri Yüksek Kurulu'na bağlı olarak hizmet veren Fetva hattı vatandaşların gündelik yaşantılarında merak ettikleri sorulara İslami yorumlar getiriyor. Dini hassasiyetleri yüksek olan vatandaşlar günlük yaşamlarını İslam kurallarına göre belirlemeye gayret gösterirken bunları Kur'an ayetleri ve peygamber efendimiz Hz Muhammed'in hadislerine göre ayarlıyor. Vatandaşlar merak ettikleri soruları fetva makamlarına sorarak yanıtlarını alıyor. Ülkemizde de Diyanet işlerine bağlı olarak hizmet veren "Alo Fetva Hattı" bulunmaktadır. Resmi olan fetva hattı Diyanete bağlıdır. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetva hattının fazla yoğun olması vatandaşları başka fetva hatlarına yöneltebiliyor. Veya farklı sebeplerden vatandaşlar farklı fetva makamlarını tercih edebiliyor. Bu noktada Diyanetten sonra en çok aranan makamlardan biri de "İsmailağa Fetva Hattı" oldu.

İsmail Ağa Fetva Hattı Numarası Kaç?

Bir ayda on binden fazla çağrı aldığı ve 10 binden fazla soruya fetva verdiği belirtilen "İsmailağa Fetva Hattı" Türkiye'de en çok başvurulan fetva makamlarından biri oldu. Vatandaş için telefondan erişmek daha kolay olduğu için İsmail Ağa Cemaati normal telefon çağrılarından soruları yanıtlıyor. İsmailağa Fetva Hattı'na erişmek isteyen vatandaşlar yurt içinden 0850 811 7777 numaralı hattı arayabilir. Aradıktan sonra robot santral tarafından arayanların arama zamanına göre sıra verilmektedir. Sıralar seri bir şekilde ilerlediği için vatandaşların fazla beklemesine gerek kalmayacak

HANGİ SAATLERDE ARAYABİLİRİM?

"İsmailağa Fetva Hattı" olarak bilinen İsmailağa Dînî Meseleleri Danışma Hattı, hafta sonu pazar günleri hariç her gün hizmet vermektedir. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Periembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00 ile saat 16.00 arasında arayan vatandaşlar sorularına yanıt arayabilir. 

Sorular gerektiği zaman acil ve ehemmiyet durumlarına göre Fıkıh Heyeti tarafından istişare edildikten sonra yanıtlanabiliyor. 

YURT DIŞINDAN ARAYANLAR İÇİN

Öte yandan İsmailağa Dînî Meseleleri Danışma Hattı'na yurt dışından erişmek isteyen vatandaşlar ise yine yukarıda belirtilen numarayı arabilirler. Ancak bu numaraya erişebilmek için numaranın başına Türkiye'nin telefon kodunu yani +90 eklemek zorundadırlar. +90850 811 7777 şeklinde aranan numaraya hafta sonu Pazar günü hariç her gün saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında yurt dışından erişebilirsiniz.

Yorumlar

Recep Yıldırım Bankalarin verdiği promosyonu almak caizmidir,emekli maaşini bir bankaya taşiyip verilen para,Allah razi olsun,selam ve duayla
Mehdi Mevla Teala hazretleri bana darildi mi acaba cok uzakta hissediyorum cok agliyorum yuce zatini coooooooooooook ozledim bir hocamiza sordum sen cok yakinsin dedi bu ne demek lillah askina cevap yazin
Müslüm tosun Karim benimle 10 yillik evli bir gece bana ilaç vererek başkasiyla kacti dünyadaki cezasi nedir
Havva Nike markasi küfrü simgeliyormus Bunu kullanmak Haram mi küfür mü?
ERDOĞAN SAÇ EKTİRMEK HÜKMÜ NEDİR.