İngiltere kraliyet tahtı veliahtı Prens Charles İtalya temaslarını tamamladı

-Temaslarının son gününde İtalyan devlet erkanınca kabul edilen Prens Charles, BM Gıda ve Tarım Örgütünü ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
İngiltere kraliyet tahtı veliahtı Prens Charles İtalya temaslarını tamamladı

ROMA (AA) - İngiltere Veliaht Prensi Charles, İtalya'daki temaslarının son gününde İtalyan devlet erkanıyla bir araya geldi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünü (FAO) ziyaret etti.

Çıktığı Avrupa turu kapsamında, İtalya ziyaretine 31 Mart'ta Floransa'dan eşi Cornwall Düşesi Camilla ile başlayan Prens Charles, İtalya ziyaretini başkent Roma'daki temaslarıyla tamamlayarak Avusturya'ya geçti.

Prens Charles, İtalya ziyaretinin son ayağında bugün Başbakan Paolo Gentiloni ile Başbakanlık Sarayı Chigi'de yarım saatlik görüşme gerçekleştirdi ve daha sonra İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından Cumhurbaşkanlığında özel olarak kabul edildi.

İngiltere Veliaht Prensi Charles, İtalyan yetkililerle buluşmasının ardından merkezi Roma’da bulunan FAO’yu ziyareti etti. Ziyaret sırasında FAO Genel Direktörü Jose Graziano da Silva ile görüşen Prens Charles, FAO yetkililerinden kurumun Somali ve Afrika özelinde yürüttüğü çalışmalara dair brifing aldı.

Somali ile ilgili bir fotoğraf sergisine de katılan Prens Charles, burada FAO’nun Somali’deki temsilcisi Richard Trenchart ile skype aracılığıyla bağlantı yaptı.

FAO'dan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Prens Charles'ın sahada yardım faaliyeti yürütenleri tebrik ederek, bu faaliyetleri yürüten kişilere duyduğu hayranlığı ifade ettiği ve ülkesinin FAO'ya olan katkısından ötürü büyük gurur duyduğu belirtildi.

İtalya ziyareti boyunca Floransa, Napoli gibi farklı kentlere giden Prens Charles, geçen yıl ağustos ayında şiddetli depremin vurduğu, aralarında bir İngiliz ailenin de olduğu ve 300 kişinin yaşamını yitirdiği Amatrice kentine de gitti.

Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla dün de Vatikan'a geçerek, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüşmüştü.


Yorumlar