İhanet ittifakının belgesi ortaya çıktı

CHP ile HDP'nin her fırsatta reddettiği kirli ittifakın belgesi meydana çıktı. İhanet ittifakının Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ittifak karşılığında belediyeyi parsel parsel bölüştükleri görüşmeler, kayıt altına alınarak, sonunda protokol imzalanmış.

Google Haberlere Abone ol
İhanet ittifakının belgesi ortaya çıktı

Telefon konuşmalarına ait kayıtlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı TRT Haber programında yayınlandı.

HDP’ye 3 meclis üyeliği, 1 belediye başkan yardımcılığı ve belediyeye bağlı bir kuruluşun verilmesi konusunda yapılan iki telefon görüşmesinin, katılımcılardan birisi tarafından kaydedildiği öğrenildi. İşte şok ifadeler içeren o kayıtlar:

*Abdulvahap Çelik: Çalıştığımız için yani onun doğrultusu bunun doğrultusu yok. Yani doğru olan neyse biz onu yürütmeye çalışıyoruz orda herkes rahat olsun. Yani bazı arkadaşlar dar düşündüğü için başka yere çeker ama bizim esaslarımız tektir onun dışında pek bir şey yoktur. Tamam sana söz veriyoruz evet sen şimdi bizim imzaladığımız metni oku ondan sonra biz … ( bir kelime söylüyor anlaşılmıyor) geçelim. Şimdi arkadaşın okuyacağı şey.

X BAYAN ŞAHIS: Meclise sunulacak

*Abdulvahap Çelik: Biz bunu öteki arkadaşlarla yani CHP ile öteki solcu tartışmalar sonucu bu şeyleri biz bunu imza altına almışız karşılıklı imza atmışız imza vermişiz imza almışız. Bu şu anda protokolümüzdür. O arkadaş bunu size aktaracak ona göre bir açılım yapsın.

Akabinde Hasan Göktürk söz alıyor, ( elindeki yazılı metni okumaya başlıyor)

*Hasan Göktürk: Bu metin mecliste okunacak bunu aktarımla birlikte söylemek için okuyoruz protokol metni üzerine;

(a) Bu metin iki partinin CHP, HDP’nin demokratik güç birliğini sağlama ve geliştirme ihtiyacından doğmuştur. Bu sebeple partiler gerek seçim sürecinde gerekse de seçim sonrasında yerelde demokratik güç birliği ilişkisinin sağlıklı yürütülmesi ve geliştirilmesi için bir koordinasyon kurulu kuracaktır. Kurulacak koordinasyon en az 2 en fazla 5 partili üye ile temsil edilecektir. Koordinasyon yerelde gelişebilecek olası sorun, görüş ve önerileri değerlendirip merkezileştirecektir ve HDP ve CHP’nin kendi …

*Abdulvahap Çelik: Bu anlaşıldı mı?

Katılımcı şahıs: Anlaşıldı, evet.

*Hasan Göktürk:

(b) HDP, CHP’nin belediye meclis listesinde üç aday ile temsil edilecektir. Bu adaylara belediye meclis adayları listesinin 6., 10., 22. Sıralarında yer verilecektir.

(c) Çoğulcu, katılımcı ve şeffaf belediyecilik esas alınacaktır.

(d) Belediye bünyesinde bulunan şirketlerden bir tanesine HDP yönetimini belirleyeceği bir müdür ataması yapılacaktır.

(e) Süreç içerisinde var olan Belediye Başkan Yardımcılarından birinin kadrosunu boşalması halinde HDP Meclis üyelerinden birinin Belediye Başkan Yardımcısı ataması yapılacaktır. CHP Turgutlu İlçe Başkanının imzası, HDP Turgutlu İlçe Başkanının imzası.

*Abdulvahap Çelik (konuşmanın başında söz alan şahıs):Burada anlaşılmayan bir şey var mı?

*Katılımcı şahıs: Yok, bir dakika hayır yani seçim koordinasyonu, bu ilçeden mi olacak ilden mi geliyor?

*Katılımcı şahıs: İlçe, İlçe şu anda mesela şöyle düşün bunun yani fazla üzerine düşmemek için seçim komisyonu kurulmuş ya.

*Katılımcı şahıs: Tamam

*Hasan Göktürk: O biziz, sizin adınızayız. Belediye başkanının altında koordinasyon var.

Yorumlar