Hrant Dink cinayeti davası

- FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 85 sanığın yargılandığı davanın 21. duruşması başladı - Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale: - "Allah'a yemin ediyorum. Benim ve personelimin bu alçak cinayetle hiçbir ilgisi yoktur. Anlamadığımız şekilde buraya monte edilmek istenmekteyiz"

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink cinayeti davası

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 21. duruşmaya, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile eski jandarma/emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı 6 tutuklu sanık katıldı. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile birlikte 13 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, bazı tutuklu veya hükümlü sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımı sağlandı.

Gelen belgelerin okunmasının ardından başlayan duruşmada, tutuklu sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin savunması alındı.

Hrant Dink'in acılı ailesine seslenmek istediğini belirten Demirkale, "Allah'a yemin ediyorum. Benim ve personelimin bu alçak cinayetle hiçbir ilgisi yoktur. Anlamadığımız şekilde buraya monte edilmek istenmekteyiz." dedi.

Milenyum yılında halen demokrasiyi içselleştiremedikleri için toplumsal olarak tek tek suçlu olduklarını söyleyen Demirkale, "Bu ülkede ötekilerin acılarına ortak olamıyorsak suçluyuz. Bu toprakların insanları olarak bilirsiniz, insanlar öldükten sonra kıymeti anlaşılıyor. Hrant Dink'in yırtık ayakkabısıyla masum bir şekilde yüzükoyun yattığını gördü insanlar ve 'Allah Allah meğer o bendenmiş.' dedi. On binlerce insan cenazesine katılarak nasıl sevildiğini gösterdi." diye konuştu.

Duruşma Demirkale'nin savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Yorumlar