Hollanda'da Afrin şehitleri anıldı

LAHEY (AA) - Hollanda'da, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da Afrin şehitleri anıldı

LAHEY (AA) - Hollanda'da, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için anma programı düzenlendi.

Derneğin başkanı İlhan Aşkın, Afrin'de vatanı ve bayrağı için şehit olanlara Allah'tan rahmet, mekanlarının cennet olmasını diledi.

Aşkın, "Allah hükümetimize, askerimize ve devletimize zeval vermesin. Şu an ülkemiz bir geçiş noktasında bulunmaktadır. Biz burada askerlerimize ve şehitlerimize hiçbir şey yapamıyoruz ama hiç olmazsa onlara dualar gönderelim. Gönlümüzün askerlerimizle ve Türkiye'miz ile beraber olduğunu gösterelim. Allah korusun eğer bugün bir fitne veya bir bölücü ülkemizi bölerse başka bir Türkiye daha yok. Etrafımızda ümidini bize bağlayan Müslüman ülkelerinin de biz ümidiyiz." dedi.

Türk bayrağına ve vatana sahip olmanın ve sevmenin bedelinin ödendiğini vurgulayan Aşkın, "Ülkemize ve bayrağımıza sahip çıkacağız. Bayrağımız için binlerce şehitler verdik. Şu anda Afrin'de de halen kınalı kuzuları şehit veriyoruz. Onların moralinin yüksek oluşu bizim birliğimizden geçer. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ister sağcı ister solcu olalım ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Eğer ülke batarsa, ülke yanarsa, samimiyetle söylüyorum hepimiz yok oluruz." diye konuştu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Uyuşturucu Tedavisi Merkezinde iki gün önce çıkan yangında hayatını kaybeden 30 kişiye de rahmet dileyen Aşkın, nerede bir Türk sıkıntıdaysa Türklerin orada olması gerektiğini vurguladı.

Şehitler hakkında sohbet veren Ehlibeyt Camii imamı Bayram Dalga da Türk askerinin yaptığı operasyonlarda her zaman barış için mücadele ettiğini kaydetti.

Ondört Masumlar Camisi İmamı Mehmet Olgun'un Kur'an-ı Kerim okuduğu programda vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.

Program sonrası helva ikramında bulunuldu.


Yorumlar