"Hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan girişimi destekliyoruz"

- Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: - "(Konutta yüzde 20 indirim kampanyası) Kamu, finans ve gayrimenkul sektörünün iş birliğine güzel bir örnek olan ve hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan bu girişimi destekliyoruz" - "Rekabet hukuku çerçevesinde, liste fiyatları üzerinden peşin ödemeli satışlarda, kampanyayı desteklemeleri yönünde üye sanayicilerimize tavsiyede bulunduk"

Google Haberlere Abone ol
"Hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan girişimi destekliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, konutta yüzde 20 indirim kampanyasına ilişkin, "Kamu, finans ve gayrimenkul sektörünün iş birliğine güzel bir örnek olan ve hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan bu girişimi destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İMSAD olarak, 80 büyük sanayici firma, 35 alt sektör derneği ve 15 paydaş üye ile 112,3 milyar dolar toplam pazar büyüklüğüne sahip bir sektörü temsil ettiklerini kaydetti.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) tarafından açıklanan kampanyayı sektördeki dalgalanmanın aşılması, konut stokunun eritilmesi ve inşaat sektörünün gelişimi açısından çok doğru bulduklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kamu, finans ve gayrimenkul sektörünün iş birliğine güzel bir örnek olan ve hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan bu girişimi destekliyoruz. Rekabet hukuku çerçevesinde, liste fiyatları üzerinden peşin ödemeli satışlarda, kampanyayı desteklemeleri yönünde üye sanayicilerimize tavsiyede bulunduk. Üyelerimizden bilgi alarak hazırladığımız ve her ay yayımladığımız İnşaat Malzemeleri Sanayisi Endeksleri'nde yer alan Tahsilat Endeksi'nde görüldüğü gibi, sanayicimiz ciddi bir tahsilat sıkıntısı içerisinde. Hatta piyasada barter ile yapılan ürün satışı arttı. Bu durum endeks sonuçlarımızda da açıkça görülüyor. Dolayısıyla bu kampanyanın tahsilatları da hızlandıracağını ümit ediyoruz."

Gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak tapu harcı ve KDV oranının indirilmesiyle birlikte kamu bankalarının da konut kredi faizlerini düşürmesinin ardından Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul firmalarının üyesi olduğu GYODER, İNDER ve KONUTDER'in güç birliğine giderek önemli bir adım attığını aktaran Erdoğan, "Sektörü temsil eden bu 3 kuruluşun başlattığı, tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası, sektörde heyecan yarattı. 15 Mayıs-15 Haziran'daki süreçte konut alıcısı; yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0,98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde de kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar