‘Hayır Çarşısı’ çığ gibi büyüyor

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayır Çarşısı projesinin yenilenen merkez mağazası, düzenlenen tören ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Törende konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu projenin gerçek sahibi...

Google Haberlere Abone ol
‘Hayır Çarşısı’ çığ gibi büyüyor

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayır Çarşısı projesinin yenilenen merkez mağazası, düzenlenen tören ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Törende konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu projenin gerçek sahibi Atakum halkıdır” dedi.

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 67 noktada mağazası açılan Hayır Çarşısı Atakum halkı arasında yardım köprüsü kurmaya devam ediyor. Yoğun talebi daha modern ve şık bir şekilde karşılaması için yenilenen Atakum Belediyesi hizmet binasının altındaki Hayır Çarşısı merkez mağazası bugün düzenlenen tören ile vatandaşlarla buluşturuldu. Açılışa meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda hayırsever vatandaş katıldı.

18 bin kişiye 850 bin yardım malzemesi

Hayır Çarşısı’nın ilçedeki birlik ve beraberliğin en büyük yansımalarından birisi olduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “ İlçemizde başlattığımız bu kapsamlı yardım hareketiyle yardımsever vatandaşlarımız ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasında kurduğumuz köprü gün geçtikçe güçleniyor. Bugüne kadar 42 mahallemizde ve çevre il ile ilçelerde toplam 67 Hayır Çarşısı Mağazası açarak, yaklaşık 18 bin kişiye 850 bin adet giyecek, yiyecek ve ev eşyası yardımı ulaştırdık. Bu mağazalarımız, Atakumlu yardımsever vatandaşlarımızın destekleriyle oluşturuldu. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız da mağazalarımıza gelerek ihtiyacı olan ürünü tıpkı normal bir mağazada alışveriş yapar gibi seçerek, deneyerek alıyor ve herhangi bir ücret ödemeden ihtiyaçlarını gideriyor. Bugün, yenileyerek ve daha modern bir hale getirerek açılışını gerçekleştirdiğimiz merkez mağazamız da bu sistemle çalışmaya devam edecek. Vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde gelerek buradan alışverişlerini yapacak” diye konuştu.

Atakum Belediyesi Hayır Çarşısı projesinin Atakumluların desteğiyle her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Hayır Çarşısı mağazalarımız, vatandaşlarımızdan gelen yardımlarla kuruluyor. Bu anlamda vatandaşlarımız kıyafet, ev eşyası gibi ihtiyaç duymadıkları ürünlerini Atakum Belediyesine ileterek projemize destek verebilirler. İlçemizin 29 noktasında yardım kutularımız var. Vatandaşlarımız bu noktalarda bulunan yardım kutularına kullanmadıkları kıyafetleri, ayakkabıları ve daha birçok yardım malzemesini bırakabilirler. Ekiplerimiz her gün bu kutuları kontrol ederek yardımları mağazalarımıza ulaştırıyor. Bunun yanı sıra kutuya bırakılmayacak büyüklükle eşyası olanlar veya yardım kutusuna gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız da 444 40 55 numaralı hattan belediyemize ulaştıklarında nerede olurlarsa olsunlar ekiplerimiz gelerek yardımlarını teslim alıyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar