Hatay'da bulunan patlayıcılarda YPG/PKK bağlantısı

- Hassa ilçesinde geçen hafta bir araçta patlayıcı madde ele geçirilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden işlemleri tamamlanan 7'si tutuklandı - Zanlıların araç ve evlerinde bulunan yaklaşık 31 kilogram patlayıcının Suriye'de YPG/PKK bağlantılı bir şüpheliden temin edildiği belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da bulunan patlayıcılarda YPG/PKK bağlantısı

HATAY (AA) - Hatay'ın Hassa ilçesinde bir araçta patlayıcı madde ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden işlemleri tamamlanan 7'si tutuklandı, aramalarda bulunan yaklaşık 31 kilogram patlayıcının da Suriye'de YPG/PKK bağlantılı bir kişiden temin edildiği belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 3 Ağustos Cuma günü Hassa-Gaziantep karayolunda durdurdukları bir araçta patlayıcı madde ele geçirmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili yakalanan 3 kişiyle bağlantılı olduğu tespit edilen 6 zanlı da düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Bu arada, araçta bulunan maddenin 24 kilo 800 gram TNT patlayıcı olduğu tespit edilirken, şüphelilerin evlerinde de 6 kilo 125 gram patlayıcı ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde zanlıların patlayıcı maddeleri Suriye'de YPG/PKK bağlantılı bir şüpheliden temin ettiği belirlendi.

Türkiye içerisinde büyük bir eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen zanlılardan işlemleri tamamlanan 7'si adliyeye sevk edildi.

Tamamı Suriyeli olan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu arada, biri Suriyeli iki zanlının ise Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Hatay'ın Hassa ilçesinde 3 Ağustos Cuma günü polis ekiplerinin takibe aldıkları iki araçtan birinde patlayıcı madde ele geçirilmiş, olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yorumlar