Hasan Akar'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası

Hasan Akar, Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Akar'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Hasan Akar’a verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından bozulan Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi kararında direndi. Mahkeme Akar’ın savunmasında suçunu açıkça kabul ettiğini belirterek tekrar Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hasan Akar’ın cezası İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuştu. Bozma kararının ardından yeniden başlanan yargılamanın dün yapılan duruşmasında mahkeme kararında direndi. Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Hasan Akar katılmazken avukatı Mustafa Arıboğa hazır bulundu. 

“ÜSLUP KENDİSİNE YAKIŞMAMIŞTIR” 

Duruşmada söz alan avukat Arıboğa söz konusu videonun 14 yıl önce çekildiği ve videonun müvekkili tarafından alenileştirilmediğini söyleyerek beraat kararı verilmesini talep etti. Videonun medya tarafından bulunup servis edildiğini söyleyen avukat Arıboğa, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik güdüsü var gibi bir ortam oluşturulmuştur” dedi. “Bir insanın neye inanıp inanmayacağı hukukun konusu değildir” diyen Arıboğa, “Müvekkil üslubun kendisine yakışmadığını, kendi düşüncesini ortaya koyuş şeklinden üzgün olduğunu belirtmiştir” dedi. 

“SANIK SUÇUNU KABUL ETMİŞTİR”

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme önceki kararında direnerek, Sanık Hasan Akar’a, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararında zaman aşımı unsurlarının oluşmadığını belirterek, söz konusu videonun hala internet ortamında olduğuna ve videonun ders verilmek için CD olarak düzenlendiği belirterek, zaman aşımına dair kanıt bulunamadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca Akar’ın savunmasında suçunu açıkça kabul ettiğini de belirtti.

Yorumlar