Hamdallah'tan Hamas'a Gazze'nin güvenliğini teslim etme çağrısı

- Filistin Başbakanı Hamdallah: "Bugün olanlar tek otorite ve tek silah olma durumunu gerekli kılıyor. Dolayısıyla hangi hükümet olursa olsun iç güvenlik dosyasının kendisine teslim edilmesini ister. Hamas'tan iç güvenliği Filistin hükümetine teslim etmesini istiyoruz. Çünkü güvenliği elinde bulundurmadan hükümetin Gazze'de fiilen varlığından söz edilemez"

Google Haberlere Abone ol
Hamdallah'tan Hamas'a Gazze'nin güvenliğini teslim etme çağrısı

RAMALLAH (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Hamas'a Gazze Şeridi'nin iç güvenliğini Filistin hükümetine teslim etmesi çağrısında bulundu.

Sabah saatlerinde Gazze'ye düzenlediği ziyaret sırasında konvoyunda patlama meydana gelen Filistin Başbakanı Hamdallah, Gazze'deki ziyaretini tamamlayarak işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine döndü.

Hamdallah ve beraberindeki heyeti, Ramallah'ta Filistinli bakanlar, kanaat önderleri ve yüzlerce Filistinli karşıladı.

- "Bu korkakça saldırı Filistin milli kimliğine yakışmıyor"

Filistin Başbakanı Hamdallah, karşılamada yaptığı konuşmada, "Bugün, yer altına gömülmüş olan patlayıcı aygıtlarla kasıtlı bir suikast girişimine maruz kaldık. Hamdolsun, herkese geçmiş olsun. 6 yaralımız var ve şu anda Filistin Tıp Merkezi'nde tedavi ediliyorlar. Bu korkakça saldırı Filistin milli kimliğine yakışmıyor, ne Gazze'yi ne de Filistin'i temsil ediyor." dedi.

Gazze'nin güvenliğini sağlayan Hamas'a çağrıda bulunan Hamdallah, "Bugün olanlar tek otorite ve tek silah olma durumunu gerekli kılıyor. Dolayısıyla hangi hükümet olursa olsun iç güvenlik dosyasının kendisine teslim edilmesini ister. Hamas'tan iç güvenliği Filistin hükümetine teslim etmesini istiyoruz. Çünkü güvenliği elinde bulundurmadan hükümetin Gazze'de fiilen varlığından söz edilemez." ifadelerini kullandı.

- İstihbarat Başkanı Ferec de konvoydaydı

Hamas tarafından yönetilen Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen Hamdallah'ın Gazze Şeridi'ne giriş yapan konvoyunda bomba patladığını duyurmuş ve yaralı olmadığını ifade etmişti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde ise, Hamdallah ile kendisine eşlik eden Filistin İstihbarat Başkanı Macid Ferec'in konvoyuna bombalı saldırı düzenlendiği ve saldırıda 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Olayın ardından Filistin yönetiminden yapılan açıklamada, söz konusu patlamanın sorumluluğunun Hamas'a ait olduğu ifade edilmişti.

Filistin İstihbarat Başkanı Ferec ise söz konusu saldırının Filistin ulusal birliğini hedef aldığını vurgulayarak, "Sanırım bir tarafı suçlamak için erken. Ancak her kim burada hakimse toprakların güvenliğine ilişkin tam sorumluluğu alır." demişti.

Hamas ve Fetih hareketleri de Gazze Şeridi'nde Filistin Başbakanı Hamdallah'ın konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen saldırıyı kınamıştı.

Yorumlar