"Halkın Sesi, Adaletin Zaferi" Bakü'de anlatıldı

- Azerbaycan'da, FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi! Azerbaycan-Türkiye" isimli program düzenlendi - TÜRKPA Genel Sekreteri Asanov: - "TÜRKPA olarak FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınıyoruz ve her zaman Türk halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz" - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Özoral: - "15 Temmuz bizim tarihimizde bir yandan hainlerin kara lekesi olarak anılacak, bir yandan da demokrasi zaferi olarak bilinecek. Bizlere düşen 15 Temmuz'daki ihaneti tüm gerçekleriyle gençlere anlatmaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Halkın Sesi, Adaletin Zaferi" Bakü'de anlatıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi! Azerbaycan-Türkiye" isimli program düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinin (TÜRKPA) ortak düzenlediği programa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov, milletvekilleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vatan için canlarını feda eden şehitlerin bir dakikalık saygı duruşuyla anılması, Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği, ünlü Azerbaycan şairi Bahtiyar Vahapzade'ye ait "Azerbaycan-Türkiye" şiiri dinletildi.

TÜRKPA Genel Sekreteri Asanov, programda yaptığı konuşmada "TÜRKPA olarak FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınıyoruz ve her zaman Türk halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

TÜRKPA'nın Türk halkının seçtiğini, hükümetini ve Türkiye'nin demokratik değerlerini desteklediğini söyleyen Asanov, üye ülkelerin devlet başkanlarının da olayın hemen akabinde konuya ilişkin net tavırlarını ortaya koyduklarını kaydetti.

Asanov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dayanışma içerisinde olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Özoral, son yıllarda yurt dışında Türkiye hakkında olmadık iddialar ortaya atıldığını, olmadık kararların alındığını, bunların da maksatlı olduğunu 15 Temmuz'da gördüklerini belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz'da milletine ateş eden hainleri her zaman ezeceğini ortaya koyduğunu vurgulayan Özoral, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacaktır. Türk milleti böyle hainliğe asla izin vermezdi. Millet, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldü ve darbecilere hak ettiği yanıtı verdi. 15 Temmuz bizim tarihimizde bir yandan hainlerin kara lekesi olarak anılacak, bir yandan da demokrasi zaferi olarak bilinecek. Bizlere düşen 15 Temmuz'daki ihaneti tüm gerçekleriyle gençlere anlatmaktır."

- "Sadece Türkiye'nin değil, tüm Türk dünyasının başarısı"

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, 15 Temmuz tarihinin bir milletin yeniden doğuşunun tarihi olduğunu vurguladı.

İçten birilerinin çok hızlı ilerleyen Türkiye'yi durdurmak için planlar yaptığını söyleyen Yıldız, "Fakat halk vakur duran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın peşinden giderek, ülkesinde demokrasisine sahip çıktı. Bir millet başardı. Bu sadece Türkiye'nin değil, tüm Türk dünyasının başarısıdır. Tüm dünya Türkiye'nin arkasında 300 milyonluk Türk dünyası olduğunu gördü" şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva da konuşmasında, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini saygıyla andığını ifade etti.

Türkiye'nin İslam alemi ve Türk dünyasının en büyük gücü olduğunu vurgulayan Paşayeva, "15 Temmuz'un anlamı Türk ve Müslüman dünyasının kalesi Türkiye'yi çöktürmek ve bölgede istediklerini yapmaktı. Türk halkı ise her şeyin farkındaydı ve buna müsaade etmedi" ifadesini kullandı.

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, şiirler seslendirildi.

Yorumlar