Halk otobüsü ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 11 yaralı

- Erzincan'da, özel halk otobüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Google Haberlere Abone ol
Halk otobüsü ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 11 yaralı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, özel halk otobüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, biri ağır 11 kişi yaralandı.

Adem Yeşilyurt (25) idaresindeki 24 M 9014 plakalı özel halk otobüsü, Erzincan-Erzurum karayolu Akyazı beldesi Kantarlar mevkisinde, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 LVP 73 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı.

Araçlar, çarpışmanın etkisiyle yol kenarına savruldu.

Hafif ticari aracın sürücüsü ile otobüsteki bir yolcu olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada, otobüs sürücüsü Yeşilyurt ile aynı araçtaki 10 yolcu yaralandı. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Arslantaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada 2 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirten Arslantaş, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün şoför kardeşlerimize de lütfen trafik kurallarına uyalım diyoruz." dedi.

Arslantaş, "Yolların kralı değil, kuralı vardır. Trafik işaretlerine, trafik kurallarına uyulmadığı sürece maalesef bu elim hadiselerle karşılaşmak her zaman olası." ifadelerini kullandı.

Kaza nedeniyle ulaşımda bir süre aksama yaşandı.

Yorumlar