Hak kaybına uğramamanın mutluluğunu yaşıyorlar

- Diyarbakır'da taşeron firma elemanı 3 kadın işçi, sürekli işçi kadrosu sınavına tedavi gördükleri hastanede alındığı için sevinç duyuyor - Hasta Akyol: - "Yıllardır kadroya geçmeyi bekliyorduk, kısmet böyleymiş. Katkısı olan Cumhurbaşkanı, Başbakan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyorum" - Sağlık uzmanı Aslan: - "O hasta hallerine rağmen sevinçlerine yakından şahit olduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'nun bu konudan bahsetmesi bizleri onurlandırdı"

Google Haberlere Abone ol
Hak kaybına uğramamanın mutluluğunu yaşıyorlar

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da taşeron firma elemanı olarak çalışan hasta 3 kadın işçi, sürekli işçi kadrosu için yapılan sınava tedavi gördükleri hastanede alınmanın sevincini yaşıyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Kadın Doğum Kliniğinde yatan Mihriban Bozkuş Koçak, yanık ünitesinde tedavi gören Zikra Akyol ile ortopedi kliniğinde tedavisi süren Pınar Almas'ın sürekli işçi kadrosuna geçmek için yapılan sınava giremeyeceklerini bildirmeleri üzerine söz konusu işçilerin sınav hakkını kaybetmemesi için tedavi gördükleri klinikte sınav yapılması kararlaştırıldı.

Kararın ardından geçen hafta Hastaneler Başmüdürü Sağlık Uzmanı Yaşar Aslan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Şefik Doru ile Müdür Yardımcısı Mürşide Belgin Nacitarhan'dan oluşan sınav komisyonu, 3 işçiyi hasta yatağında sınava tabi tuttu.

- "Bu imkanı kaybetmeleri üzücü olurdu"

Aslan ve Nacitarhan, Zikra Akyol'u tedavisinin sürdüğü odasında ziyaret etti. Aslan AA muhabirine, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) işçilerin kadroya alınışlarının bir takvim içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Sınav komisyonu olarak durum değerlendirmesi yaptıklarını, 3 personelin hastanede yattıklarını tespit ettiklerini bildiren Aslan, şöyle konuştu:

"Sınav komisyonunun görevi sona ereceği için tedavi sonrasını beklememiz mümkün değildi. Bunun için sınavı hasta yatağında yaptık. Hükümetimizin geçici işçilere tanıdığı bu imkanı kaybetmeleri üzücü olurdu. O hasta hallerine rağmen sevinçlerine yakından şahit olduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun bu konudan bahsetmesi bizleri onurlandırdı."

- "Hasta yatağında beni sınava aldılar"

Hasta Akyol ise sınavı heyecanla beklediği günlerde rahatsızlandığını ve sınava girememe ihtimali dolayısıyla büyük korku yaşadığını söyledi.

Sınav komisyonu üyelerinin kendilerini ziyaret ettiklerinde şaşırdığını dile getiren Akyol, şunları kaydetti:

"Hasta yatağında beni sınava aldılar. Gerçekten çok şaşırdım. Heyecanlı olduğumdan dolayı nasıl yapacağım konusunda tereddütlüydüm. Yıllardır kadroya geçmeyi bekliyorduk, kısmet böyleymiş. Katkısı olan Cumhurbaşkanı, Başbakan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza teşekkür ediyorum."







Yorumlar