Hadi ipucu sorusu 9 Nisan Pazartesi: 17 yıldır faaliyet gösteren bir vakıftan geliyor

Hadi'nin 9 Nisan 2019 Pazartesi öğlen etabının ipucu sorusu belli oldu. 9 Nisan Hadi'nin ilk ipucu sorusu, gençler tarafından yönetilen bir sivil toplum örgütünün adı soruldu. Peki Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Hadi ipucu sorusu 9 Nisan Pazartesi: 17 yıldır faaliyet gösteren bir vakıftan geliyor

Hadi online bilgi yarışmasının 9 Nisan 2019 Pazartesi öğle etabının ipucu sorusu belli oldu.

Hadi'den yapılan açıklamada, "Bugün ipucumuz 17 yıldır faaliyet gösteren bir vakıftan geliyor! Çalışma alanlarında çocuk, kadın, engelli, sokak hayvanları, yaşlılar ve gençlerin olduğu; toplumu ilgilendiren her konuya değinen ve yapılan her projenin arkasında yenilikçi yaklaşımlarla ilerleyen, duyarlı, girişimci ve çözüm odaklı projeler üreten gençlerin olduğu sivil toplum kuruluşu hangisidir? @togvakfi Sorunun cevabını burada ararken, gençlerin yaptığı birbirinden güzel projeleri incelemeyi ve takip ederek onlara destek olmayı unutmayın!" denildi.

Peki Hadi ipucu 9 Nisan cevabı nedir?

İşte cevap: 

Toplum Gönüllüleri Vakfı.

Kısa adı TOG olan Toplum Gönüllüleri Vakfı  29 Aralık 2002 tarihinde kuruldu. Vakıf, ilkelerini belirlerken, farklılıklara saygılı olmak ve farklılıklarla uyum içinde hareket edebilmeyi, herhangi bir dini, ideolojik, siyasi, etnik vb. görüşün savunuculuğunu veya propagandasını yapmamayı benimsemiştir. Gönüllülük temeline dayanarak hareket eden vakıf, amaçlarını; Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek, gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamak, çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak, toplumda sosyal sorumluluk yönünde farkındalık yaratmak şeklinde açıklamaktadır. “Eleştirmek değil, değiştirmek için” sloganını kullanarak gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalıştıklarını ifade eden vakıf; hedef kitlesini 17-25 yaş arası gençler olarak belirlemiştir. Bu amaçlar çerçevesinde, hak edenlere karşılıklı burs yardımları, iş yapma becerilerini geliştirmek için staj olanakları, girişimciliğe yönlendirmek için mikro kredi programları ve üretkenlik ve sorumluluk esasıyla proje finansmanı uygulamalarını hedefleri arasında göstermektedir. 2009 yılı itibarıyla, 20.000 üzerinde Toplum Gönüllüsü genç vardır ve çoğunluğu üniversite kulüpleri/toplulukları olmak üzere Türkiye'de 103 birim olarak örgütlenmiştir.

Kaynak: Son Haberler, Wikipedia.org

Yorumlar