Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

Bebek plasentası yenir mi sorusu çok garip değil mi? Evet maalesef bu sorunun bir kaynağı var. Holywood'un ünlü isimlerinden Tom Cruise'un basın karşısında yaptığı şaka, ünlü isimler arasında yeni ve iğrenç bir akımın başlamasına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna

İlk olarak, Tom Cruise'un nişanlısı Katie Holmes doğum yapar yapmaz onun plasentasını yiyeceğini söylemesi üzerine başlayan akım sınırlarını aştı. Hollywood'un ünlü isimlerinin plasentalarını farklı şekillerde tüketmesi, başka yapacak birşey kalmadı mı dedirtti. Peki, Bebek plasentası yenir mi? 

Kim Kardashian'ın başı çektiği iğrençlik hızlıca yayılmaya devam ediyor.

Bebeğin anne karnında tüm besinlerinin sağlanmasına yarayan kordon olan plasenta, rahimde bebeğin büyümesi ile beraber gelişen ve büyüyen bir parçadır ve doğumla birlikte vücuttan atılır. İçinde kalan besinlerin ve sıvının gençleşireceğini düşünen ünlüler, bu sıvıyı kapsül, krem ya da pişirmek sureti ile tüketiyor. Kim Kardashian, kendi bloğunda yaptığı paylaşımda, kendi plasentasını kapsüllere dönüştürdüğünü ve doğum sonrası depresyona iyi geldiğini söyleyerek hergün tükettiğini yazdı.

Gençleşmek ve depresyondan kurtulmak adına yapılan bu iğrenç eylem bazı ünlü isimlerin artık ne yapacaklarını iyice şaşırdıklarının açık bir göstergesi. Yeni bir pazar oluşmasına sebep olan eylem başkalarının plasentalarını satışa çıkartmalarına yol açtı.

Doğada sadece hayvanlarda görülen bir davranış türü olan plasenta yemek, islam dininde insanlara yasaklanmıştır. 

Özellikle, bu iğrenç uygulama Türkiye'de de son dönemlerde görülmeye başladı. Doğal olarak toplumumuza ve örf adetlerimize uymayan bu davranış şekli sorgulanıyor. Peki plasenta yemek ya da kullanmak caiz mi? 

Prof. Doktor Hayrettin Karaman hayvanlara ait plasenta, cenin ya da yenilebilir olmayan parçaların zaruret dışında, ihtiyaç hasıl olmadığı müddetçe kullanılamayacağını söylüyor. Kaldı ki, insana ait olan organlar, cenin, eş, plasenta ve benzeri organların kullanılması söz konusu bile olamaz. Ayrıca, islam alimleri insana ait hiçbir organın ya da vücudundan herhangi bir parçanın para ile alınıp satılamayacağını kesinlikle belirtiyor.

PLASENTA YİYEN ÜNLÜLERİN İSİM LİSTESİ

İşte, hiçbir bilimsel dayanağı olmamasına rağmen bu iğrençliğe imza atarak plasentalarını yiyen ve reklamına yapan ünlü isimlerden bir kaçı;

Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

Alicia Silverstone

Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

January Jones

Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

Kim Kardashian

Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

Kourtney Kardashian

Bebek plasentası yenir mi? Güzellik uğruna plasenta yiyen ünlüler

Gaby Hoffman

DEMET AKALIN'A YÖNELİK SUÇLAMA

Öte yandan Türkiye'de de ilk kez bir ünlüye bu yönde bir suçlama yöneltildi. O ünlü isim Demet Akalın oldu. Demet Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bebek plasentası yedi" suçlamalarına tepki gösterdi.

Ünlü şarkıcı Demet Akalın hakkında şoke eden bir iddia ortaya atıldı. Akalın'ın gençleşmek uğruna bebek plasentası yediği söylentileri ortalığı karıştırdı.

Sosyal medyada yayılan haberin ardından ünlü şarkıcıdan açıklama geldi. Akalın iddialara ilişkin yaptığı açıklamada "Kafayı mı yediniz? Allah akıl fikir versin size. Yani gerçekten inanamıyorum. 'Bebek bir şeyi mi yiyorsun?' diyorsunuz. Ne diyorsunuz? Türkçe konuşun! Kafayı mı yediniz? Ben seneler sonra kelle paçayı zor yemişim. Cilt bakımını da artık evde kendim yapıyorum. Kendinize gelin... Kim yaptırıyor bunları merak ediyorum, tahmin ettiğim kişiyse Allah seni zaten benzetmiş, Allah'ın cezası" ifadelerini kullandı.

Yorumlar