GÜNCELLEME - Adana'da nehre giren Iraklı çocuk öldü

- Serinlemek amacıyla girdiği Seyhan Nehri'nde kaybolan 15 yaşındaki Iraklı çocuğun cesedi bulundu CESEDİN BULUNMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Adana'da nehre giren Iraklı çocuk öldü

ADANA (AA) - Adana'da serinlemek için Seyhan Nehri'ne giren Iraklı çocuk yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Seyhan Nehri üzerindeki eski baraj kapakları civarında serinlemek amacıyla suya giren 15 yaşındaki Iraklı Enver Kaplan'ın gözden kaybolması üzerine yakınları polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Sualtı Grup Amirliğine bağlı ekipler ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis, suda arama yaparken kıyıda bekleyen Enver Kaplan'ın babası İbrahim Kaplan gözyaşı döktü, arama sırasında nehre girmeye çalıştı.

Çocuğun kaybolduğu alanda yaklaşık 1 saat arama yapan ekiplerin çalışması sonuçsuz kaldı. Çocuğun akıntıya kapılmış olabileceğini değerlendiren ekipler, botla yaptıkları çalışmada Kaplan'ın cesedini buldu.

Ekiplerce nehirden çıkartılan ceset, cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurum morguna kaldırıldı. Bu sırada baba İbrahim Kaplan gözyaşı döktü.

Öte yandan Kaplan ailesinin Irak'ta savaş bölgesinden kaçarak Ankara'ya yerleştiği ve akraba ziyareti için Adana'ya geldikleri öğrenildi.

Olay sırasında Enver Kaplan ile nehre giren bir akrabası, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Beraber girdik nehre. Ben yüzme bilmediğim için suya girip hemen çıktım. O yüzme bildiğini söyleyerek nehre girdi. Babası 'Gitme, gitme' diye bağırdı. Sonra gözden kayboldu." dedi.

Yorumlar