Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Yozgat'ta

- Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nda incelemelerde bulunan Fakıbaba, atıl durumdaki süt tesislerinin de faaliyete geçirileceğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Yozgat'ta

YOZGAT (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nın atıl durumdaki süt tesislerinin faaliyete geçirileceğini belirtti.

Yozgat'taki programı kapsamında Et ve Süt Kurumu tesislerini inceleyen Fakıbaba, kurum yöneticilerinden bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Fakıbaba, Yozgatlılara kombinanın süt kısmının da faaliyete geçirileceği müjdesini verdi.

Fakıbaba, Yozgat'ı gezdiklerini ve güzel örnekler gördüklerini ifade ederek, "Gördüğümüz yerler insanlarıyla beraber, ürettikleri ürünlerle beraber mükemmeldi. Bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nın süt kısmının faaliyete geçmesi gereken milli bir servet olduğunu vurgulayan Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burasının faaliyete geçmesinin sözünü verdik, faaliyet geçireceğiz. Yozgatlılardan bir söz aldım, bu tesis işleyecek, atıl durumda kalmayacak. Biz de en kısa zamanda buranın projelerini yaptırıp Yozgat'ımıza bu tesisi kazandıracağız. Yozgat'ta olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Çünkü halkı gerçekten çalışkan. Yozgat, inanıyorum 5 yıl içerisinde hiç kimsenin görmediği bir vizyonla tarımda, hayvancılıkta, gıdada, tarıma bağlı sanayide müthiş hamleler yapacak. Bunun için de bakan olarak, bir vatandaş olarak çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum."

İkram edilen Yozgat'ın yöresel yemeklerinden testi kebabının testisini kıran Bakan Fakıbaba'nın inceleme ve ziyaretlerine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer de eşlik etti.

Yorumlar