Gazze sınırında gerginlik

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere müdahalesi sonucu 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine, İsrail askerlerinin, El Bureyc Mülteci...

Google Haberlere Abone ol
Gazze sınırında gerginlik

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere müdahalesi sonucu 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine, İsrail askerlerinin, El Bureyc Mülteci Kampı'nın doğu sınırında gösteri yapan Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale ettiğini kaydetti.

Kudra, olayda 2 gencin vücudunun alt kısmına mermi isabet etmesi sonucu yaralandığını, üç kişinin de gazdan etkilendiğini ifade etti.

Filistinli gençler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı hemen hemen her hafta sınır bölgelerinde protesto ediyor.

İsrail, 10 yıldır abluka uyguladığı Gazze'de, sınıra 300 metre yaklaşan Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile müdahale ediyor.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006'dan bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

Yorumlar