'Gazı var' denilerek eve gönderilen Tuana öldü

Solhan ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki kız çocuğu, "gazı var" denilerek evine gönderildi. Kız çocuğu ikinci kez rahatsızlanarak hastaneye getirildi bu kez de serum takılarak evine gönderildi. Kız çocuğu üçüncü rahatsızlığında ise hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
'Gazı var' denilerek eve gönderilen Tuana öldü

Karın ağrısıyla hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki kız çocuğuna bir teşhis koyamayan doktorlar, "gazı var" diyerek onu evine gönderdi. Çocuk bir gün sonra hayatını kaybetti.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Tuana Zengin, karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Solhan Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Solhan ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 9 yaşındaki Tuana Zengin adlı kız çocuğu,  geçtiğimiz pazar günü evinde olduğu sırada karın ağrısı şikayeti üzerine ailesi tarafından Solhan Devlet Hastanesi Acil bölümüne kaldırıldı. Burada yapılan doktor kontrolü ardından Zengin, ilaç için reçete yazdırılarak evine gönderildi.

Karın ağrısı geçmeyen kız çocuğunun, pazar gününden bugüne kadar 3 kez Solhan Devlet Hastanesi Acil bölümüne kaldırıldığı ve tekrar ilaç tedavisi ardından evine gönderildiği belirtildi. Dün sabah saatlerinde fenalaşan kız çocuğu Tuana Zengin, yeniden Solhan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Zengin'nin cesedi, Solhan Devlet Hastanesinin talebi üzerine otopsi için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı.  Zengin'in cesedi, burada yapılan otopsinin ardından Solhan ilçesinde bulunan aile mezarlığına defnedildi. Olayla ilgili hastanenin ihmalinin olup olmadığı konusunda soruşturma başlatıldı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Döger konu hakkında yaptığı açıklamada, “Söz konusu hasta 2 gün önce hastanemize karın ağrısı şikayetiyle geliyor. Tetkikleri yapılıyor, röntgen çekiliyor, gaz olduğu tespit ediliyor ve geri evine gönderiliyor. Bir gün sonra yine geliyorlar. Bu defa kız çocuğun biraz da ateşi var. Bulantı, kusma, karın ağrısı şeklinde şikâyetleri var. Daha önce tahlil ve tetkikleri olduğu için onlara bakılıyor, antibiyotik serum takılıyor, hasta rahatlıyor. Burada muayene bulgularından herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Serumdan sonra durumu iyi oluyor, kendisine reçete yazılıyor. Eve gönderiliyor tekrardan. Ertesi gün saat sabah 05.00 civarı hastaneye geldiğinde ölü olarak geliyor. Tekrar müdahale yapıldı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar