Filistinliler için koruma talep eden kararın BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi

- Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-Zanun: - "Karar ABD yönetiminin ve İsrail'in kibirliliğine ve ayrıca zulüm ve saldırganlığa karşı dünya vicdanının uyanışını gösteriyor. Bu Karar Filistin halkına yönelik ihlallere ve işgalcilerin ırkçılığına karşı uluslararası bir çıkıştır"

Google Haberlere Abone ol
Filistinliler için koruma talep eden kararın BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi

AMMAN (AA) - Filistin Ulusal Konseyi, Filistin halkı için koruma talep eden kararın BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin "bu kararı engellemeye yönelik umutsuz girişimlerde bulunan ABD ve İsrail için yeni bir hezimet, uluslararası hukuk için ise bir zafer" olduğunu belirtti.

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-Zanun'un Ürdün'ün başkenti Amman'daki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Karar ABD yönetiminin ve İsrail'in kibirliliğine ve ayrıca zulüm ve saldırganlığa karşı dünya vicdanının uyanışını gösteriyor. Bu Karar Filistin halkına yönelik ihlallere ve işgalcilerin ırkçılığına karşı uluslararası bir çıkıştır." denildi.

Ortadoğu'da güvenlik ve istikrarı sağlamanın tek yolunun, İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve 4 Haziran 1967 sınırları içinde başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması olduğu vurgulanan açıklamada, "Başta Arap, İslam ve dost dünya ülkeleri olmak üzere ABD'nin baskı ve şantajlarına boyun eğmeyip cesurca davranarak, işgalci İsrail'in terörüne karşı Filistin halkı için koruma talep eden karar lehine oy kullanan ülkelere teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

BM Genel Kurulunda dün düzenlenen oturumda, ABD tarafından veto edilen, Filistin halkı için koruma isteyen tasarı tekrar görüşüldü ve oylamaya sunulmuştu.

Karar tasarısı 120 oyla BM Genel Kurulunda kabul edilmişti. Karara 8 ülke karşı çıkarken 45 ülke ise çekimser kalmıştı. Karara karşı çıkan ülkeler arasında, ABD, İsrail, Avustralya, Marshall Adaları, Nauru, Togo, Solomon Adaları ve Mikronezya Federe Devletleri yer aldı.




Yorumlar