Filistin Ulusal Konseyi'nden ABD açıklaması

-Filistin Ulusal Konseyi, ABD yönetiminin bölgede gerçekleştirdiği turların, Filistin meselesinin çözümü yönündeki anlaşmaları yürürlüğe sokma amacı güttüğünü ancak uluslararası referanslara dayanmayan bu anlaşmaların başarıya ulaşamayacağını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Filistin Ulusal Konseyi'nden ABD açıklaması

AMMAN (AA) - Filistin Ulusal Konseyi, ABD'nin gerçekleştirdiği Ortadoğu turlarının, Filistin meselesinin çözümü yönündeki anlaşmaları yürürlüğe sokma amacı güttüğünü ancak uluslararası referanslara dayanmayan bu anlaşmaların başarıya ulaşamayacağını belirtti.

Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) en üst yürütme organı olan konseyin Ürdün'deki ofisinden yapılan açıklamada, Filistin halkı ve liderlerinin uluslararası kararlara uygun olarak geri dönüş ve başkenti Kudüs olan tamamen bağımsız Filistin devleti kurma yönündeki ulusal haklarına bağlı olduğu aktarıldı.

Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin topraklarında İsrail işgalini sonlandırmayacak bütün öneri ve planları reddettikleri vurgulanan açıklamada, "ABD'nin Filistin meselesinin çözümü yönünde BM ve kurumlarının onayladığı uluslararası referanslara dayanmayan anlaşmaları yürürlüğe sokmak için bölgede yürüttüğü turlar, başarılı olamayacak. Filistin halkı ve liderleri bunu kabul etmeyecek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın ve sıkıntıların devam etmesinin tek sorumlusunun İsrail işgali olduğunu vurgulandı.

"Yüzyılın Anlaşması" adı verilen planı görüşmek üzere Ortadoğu turuna çıkan ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, salı gününden itibaren Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve İsrail'i ziyaret etmişti.

Yorumlar