FETÖ zanlısı "Deniz Gezmiş" adına bile internet sitesi açmış

- MİT Başkanlığınca Ukrayna'dan getirilmesinin ardından İzmir'de tutuklanan FETÖ'nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan'ın emniyetteki ifadesinde, örgütle ilişkisini kabul etmediği belirtildi - İnan'ın ifadesinden: - "FETÖ'den, medyadan edindiğim kadar bilgiler dışında bilgim yoktur. Örgütün hiçbir sohbet ve toplantılarına katılmadım. 1985-2000 yıllarında TSK'da astsubay olarak çalıştım ve sonrasında istifa ettim. Daha sonra kendi şirketimi kurdum. 'news2023.com', 'denizgezmis.name.tr', 'aciladak.com', 'foundinan.com' ve 'sehitlerolmez.com' isimli sitelerin sahibiyim"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ zanlısı "Deniz Gezmiş" adına bile internet sitesi açmış

İZMİR (AA) - ÖMER SÜT - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından Ukrayna'dan getirildikten sonra İzmir'de tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, emniyetteki ifadesinde, "news2023.com", "denizgezmis.name.tr", "aciladak.com", "foundinan.com" ve "sehitlerolmez.com" isimli internet sitelerinin sahibi olduğunu belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 3 gün sonra Ukrayna'ya kaçtığı belirlenen ve kısa süre önce MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin ardından "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla tutuklanan örgütün sosyal medya uzmanlarından İnan'ın, İzmir Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadeye ulaşıldı.

Örgütle ilişkisinin olmadığını, FETÖ'nün sohbet ve toplantılarına katılmadığını savunan İnan, polise, Ukrayna'ya gezi amaçlı gittiğini sonradan da oraya yerleştiğini ve 5 yıldır bu ülkede yaşadığını anlattı.

İnan, 2001'den beri gazetecilik faaliyeti yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"FETÖ'den, medyadan edindiğim kadar bilgiler dışında bilgim yoktur. Örgütün hiçbir sohbet ve toplantılarına katılmadım. 1985-2000 yıllarında TSK'da astsubay olarak çalıştım ve sonrasında istifa ettim. Daha sonra kendi şirketimi kurdum. 'news2023.com', 'denizgezmis.name.tr', 'aciladak.com', 'foundinan.com' ve 'sehitlerolmez.com' isimli sitelerin sahibiyim."

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan "FETÖ için kurban parası topladığı" yönündeki ihbarın sorulması üzerine de İnan, "aciladak.com isimli e-ticaret sistemim vardır. Bununla adak ve kurban kesimi yapmayı hedefledik." yanıtını verdi.

Söz konusu sistem üzerinden şu ana kadar 450 koyun, 141 dana ve 50'den fazla keçiyi adak veya kurban olarak kestirdiğini ileri süren İnan, bu işi ucuz yaptığı için Ukrayna'daki bir çete tarafından da tehdit edildiğini savundu.

Çeçen ve Ahıska kökenli kişilerin kendisine "Her şeyini bırak, ülkene git yoksa seni FETÖ'cü diye ihbar ederiz." dediğini iddia eden İnan, "FETÖ adına kurban kesmedim." ifadesini kullandı.

- "TSK'da kimler ne zaman darbe yapacak" paylaşımı

"yerelgundem.com" isimli internet sitesini "news2023.com" adlı siteye yönlendirdiğini bildiren İnan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli bir paylaşımda bulunmadım. Hatta Başkanımızı severim. FETÖ'nün darbe girişimini önceden bildiğime ilişkin suçlamayı kabul etmiyorum. 10 Mart 2016'da, 'TSK'da kimler ne zaman darbe yapacak?' şeklinde paylaşımı kendi sosyal medya hesabımda yaptım. Buradaki paylaşımı, bir internet sitesinden öğrenerek yorum katmadan köşe yazımda yayımladım. Darbe olacağından önceden haberim yoktur. Darbe girişimi olduğunu oğlumun düğünü nedeniyle Iğdır Havalimanı'nda bulunduğum esnada öğrendim." şeklinde ifade verdi.

Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir'de faaliyet yürüten İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu.

MİT'in Ukrayna'dan 15 Temmuz'da Türkiye'ye getirdiği FETÖ'nün sosyal medya uzmanı İnan, çıkarıldığı mahkemece dün "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.


Yorumlar