Esma Çevik nereli? Esma Çevik kimdir?

Esma Çevik kimdir? Esma Çevik aslen nerelidir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Şehit Esma Çevik kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Esma Çevik nereli? Esma Çevik kimdir?

Şırnak'ta terör örgütü tarafından tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı (EPY) tespit edilmesinin ardından olay yerine güvenlik güçleri ve bomba imha ekipleri gönderildi. 

Terör örgütü PKK tarafından Şırnak'ın İdil ilçesindeki Pisikayası Tepesi bölgesinde tuzaklanan bombaya müdahale için gönderilen ekipte bomba imha uzmanı Esma Çevik'te yer alıyordu.

ESMA ÇEVİK KİMDİR

9 Aralık 2019 tarihinde terör örgütü tarafından tuzaklanan bombayı imha etmek için görevlendirilen ekipte yer alan bomba imha uzmanı Esma Çevik el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında EPY'nin patlaması üzerine şehit oldu.

Esma Çevik Tekirdağlı'dır. Çevik 1988 yılında Tekirdağ'da dünyaya geldi. Evli olan Esma Çevik’in 2 kız kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) komutanı olan Çevik'in şehadetinin ardından andar Genel Komutanlığı’nın resmi Twitter adresi üzerinden yapılan bir paylaşımda şehit Esma Çevik'in bir bombayı imha ettikten sonra verdiği poz "Barut kokusu, parfüm kokusu" başlığıyla yer aldı.

ESMA ÇEVİK NERELİ?

Şehit olan ve ardından İstanbul Bayrampaşa'da kılınan cenaze namazının ardından cenazesi kaldırılan Esma Çevik, aslen Tekirdağlı'dır. 

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Altıntepsi Mahallesi'nde büyüdüğü ortaya çıkan Esma Çevik daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti. 

Mahalleli tarafından da çok sevilen Esme Çevik'in hayallerinden biri de avukat olmaktı. Annesini rol model alan Çevik'in annesi ise kızlarının okumasını çok istiyordu. 

İstanbul'a iki kız kardeşi ve ailesiyle yerleşen Çevik, liseyide burada okudu. Çevik lise eğitimiyle aynı anda çalışarak harçlığınıda çıkartıyordu.

Okul çevresindeki liderliği ile tanınan Esma Çevik, hayal ettiği Hukuk Fakültesini girdiği sınav sonunda kazandı. Sadece bir dönem okula gidebilen Esma, anne ve babasının ayrılmasının ardından annesine destek olabilmek için okulu bıraktı.

Daha sonra astsubaylık sınavına giren Esma Çevik, sınavı kazandı. Hedefi hem yatılı okuyup ailesine yük olmamak hemde okulu bittikten hemen sonra işe başlayıp para kazanarak ailesine destek olmaktı. 

2011 yılında Esma Çevik askeri okulu bitirerek mezun oldu. Trakya adetlerine göre asker olan bir kişi için düğün töreni gibi tören hazırlanır. Esma Çevik'in annesi "evimin direği" dediği kızı için düğün töreni hazırladı.

Çevik, eline ay yıldızlı örtüyü sırtına ve eline al yıldızlı bayrağı alarak köyün meydanında kızlarla birlikte oynadı.

Yorumlar

Aysegül Mekanin cennet olsun hakkini helal et şehidim
Ali Ulvi yalçın Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Nur içinde yatsın.