Erzincan'da FETÖ'nün emniyetteki "mahrem yapılanması"na ilişkin dava açıldı

- Örgüt yöneticisi oldukları iddiasıyla tutuklanan 15 şüpheli hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da FETÖ'nün emniyetteki "mahrem yapılanması"na ilişkin dava açıldı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 15 şüpheli hakkında Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan, mahkemece kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün emniyet birimlerinde de yuvalandığı, örgüt tabanında "takiye kültürü"nün yerleşmesi nedeniyle teşkilatta halen kripto örgüt mensupları bulunduğu, örgüt üyelerinin "mahrem yapılanma"daki kişilerden talimat aldıkları, toplantı yaptıkları, "himmet" adı altında para topladıkları ve çeşitli faaliyetler düzenledikleri belirtildi.

İddianamede, FETÖ bünyesinde hiyerarşik gizli kodlama sistemi oluşturulduğu, örgüt mensuplarının kullandığı kodların anlamlarını içeren bilgilere ilişkin tespitler yapıldığı kaydedilerek, elde edilen bilgiler şema haline getirilip örgütün "mahrem yapısı"nın ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Örgütün emniyetteki "mahrem yapılanması"na ilişkin detayların da yer aldığı iddianamede, üst düzey konumdaki zanlılar ve ailelerine ait kimlik bilgileri, kod adları, medeni halleri, eğitim durumları, çalıştıkları özel ve kamu kuruluşları, adres ve irtibat numaraları, örgütteki konumları ve sorumluluklarına ilişkin verilerin de elde edildiği vurgulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmalarda eylemleri ayrıntılı şekilde açıklanan şüphelilerin, FETÖ'nün emniyetteki "mahrem yapılanması"nda "yönetici" sıfatıyla bulunduklarının tespit edildiği kaydedildi.

Haklarında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen 15 tutuklu sanığın yargılanmasına 14 Şubat'ta başlanacak.

Yorumlar