Erdoğan'ın il müftülerini kabulü

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Müftülere hitaben) Her sorumluluk vebal getirir. Ama sizin sorumluluğunuz doğrudan hayat kaynağımız olan dinimizle ilgili olduğu için vebaliniz çok büyük, ona göre. İşi hiç hafife almayalım. Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın il müftülerini kabulü

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müftülere hitaben, "Her sorumluluk vebal getirir. Ama sizin sorumluluğunuz doğrudan hayat kaynağımız olan dinimizle ilgili olduğu için vebaliniz çok büyük, ona göre. İşi hiç hafife almayalım. Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim." dedi.

Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfının "Uluslararası İyilik Ödülleri" programına katılmak üzere Ankara'ya gelen 81 ilin müftüsünü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da yer aldığı kabulde konuşan Erdoğan, müftüleri, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoş geldiniz." ifadeleriyle selamladı.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının, Din İşleri Yüksek Kurulundan başlamak üzere Türkiye genelinde 100 bini aşkın imamıyla, müezziniyle büyük bir camia olduğunu belirterek, Başkanlığın kurumsallaşma ve örgütlenme noktasında da güçlü bir yapıya sahip bulunduğunu ifade etti.

"34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"nın yarın Haymana'da yapılacağını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Haymana'da yaptığınız toplantının birini de Güneydoğu'da yapabilirsiniz, Doğu Anadolu'da yapabilirsiniz. Oradaki hocaefendilerle de bir araya gelmek suretiyle, onlarla da yapılacak bu çalışmanın bir sonucunu ifade etmenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Her sorumluluk vebal getirir. Ama sizin sorumluluğunuz doğrudan hayat kaynağımız olan dinimizle ilgili olduğu için vebaliniz çok büyük, ona göre. İşi hiç hafife almayalım. Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim."



Yorumlar