Erdoğan: Reformlara imza atmak cesaret işidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabataş Lisesi'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Eğitim gibi vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda reformlara imza atmak sadece vizyon değil, aynı zamanda cesaret işidir. Diğer meselelerde olduğu gibi eğitim meselesinde de asla 'böyle gelmiş böyle gider' kolaycılığına kapılmadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Reformlara imza atmak cesaret işidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı, yeni bir doğuşun, şahlanışın arefesinde bulunan ülkemizin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacaktır.

Biz bu yılı Türkiye'nin aydınlık yarınlarına giden yolda altın bir fırsat olarak görüyoruz.

Biz her eğitim öğretim döneminde olduğu gibi yeni bir başlangıç, altın bir fırsat olarak görüyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden beri eğitim ve öğretime öncelik veriyoruz. Sadece eğitim ya da sadece öğretim yeterli değil. Biz ikisini birleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Teori ile pratiği birleştirmeyle geleceğe yürümemiz lazım.

"Reformlara imza atmak sadece vizyon değil, cesaret işidir"

Eğitim gibi vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda reformlara imza atmak sadece vizyon değil, aynı zamanda cesaret işidir. Diğer meselelerde olduğu gibi eğitim meselesinde de asla 'böyle gelmiş böyle gider' kolaycılığına kapılmadık.

Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık.

"Vasıflı öğretmen olmadan, vasıflı öğrenci yetiştiremezsiniz"

16 yılda 605 bin öğretmen ataması yaparak 920 binin üzerine çıkardık. Vasıflı öğretmen olmadan vasıflı gençlik yetiştiremezsiniz. Tüm Türkiye'de elinde satırla dolaşan gençlik değil, kitabıyla kalemiyle dolaşan bir gençlik görüyorum. 81 ilde 16 yılda 288 bin adet yeni derslik inşa ederek, toplam derslik sayımızı 577 binin üzerine çıkardık.

"Milli Eğitim Bakanlığımız seferberlik ilan etti"

Bu sene birileri provoke etmek istedi, dediler ki 'basmıyoruz'. Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağolsun seferberlik ilan etti ve yine bu yıl, sıralara bu kitapları yetiştirdik.

"Türkiye artık ilim noktasında bir yokluklar ülkesi olmayacak"

Türkiye artık inşallah ilim noktasında bir yokluklar ülkesi olmayacak. Bunların bir çoğunu aşacağız. Kaliteyi de teknolojiyi de hepsini inşallah yakalayan bir ülke Türkiye.

Eğitim-öğretim sistemimizi, çocuklarımıza öz güven duygusu kazandıracak, atılım ruhu aşılayacak, pergelin bir ayağını değerlerimize ve ülkemize sabitleyip, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak şekilde inşa etmeliyiz.

Yorumlar