Erdoğan'dan İstanbul seçimleri açıklaması

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan İstanbul seçimleri açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesi milletimizin hayırlı geleceği için dua ediyorum.  Rabbimiz bize her zorluğun ardından bir kolaylık verdi. Bu yolda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Sizler gibi dava arkadaşlarım oldukça başaramayacağımız bir iş olmaz Allah'ın izniyle. 

31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Toplam oylarda 51.7 düzeyinde başarı kazandık. Milletimiz bize 1389 belediyenin 758'inin sorumluluğunu vermiştir. 

Bu seçimlerin en tartışmalı konusu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmuştur. Önce 28 bin oy geride kalarak kaybetmiştir. Milli iradeye olan teslimiyetimiz sebebiyle saygıyla karşılamaya hazırdık. Sonra hazırlanan tutanaklara bakıldığında seçmenin iradesi alenen gasbedildi. 

Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak milletimiz bizden hesap sorar. 

62 bin sandık görevlisinden yarısından fazlasının memur olmaması şüphelerimizi iyice arttırdı. Seçim öncesi bir takım kirli ellerinde işin içine girdiği ortaya çıkmıştır. Kimse bu hataları masum olarak gösteremez. Biz sadece gaspedilen haklarımızı düzeltmenin peşindeyiz. Tam tersi sonuç olsaydı şimdiye kadar ensemizde boza pişiriyorlardı. 

İstanbul halkının en isabetli kararı vereceğini biliyorum. Bu kararı hakemliği milli iradeye bırakan kararı en doğru karar olarak görüyoruz. Biz sadece milli iradeye saygının gereğini yerine getirdik. Perde arkasından sinsice operasyon yönetenleri biliyoruz. Oturdukları yerden armut piş ağzıma düş diyenlere bekledikleri fırsatı vermeyeceğiz. Karanlık odaklara fırsat vermeyeceğiz. 

Bazı işadamları garip garip açıklamalar yapıyorlar. Burada seçim hukukunun işletildiği yerde bu normalleşmeyi değil anormalleşmeyi getirir. Sen işine bak. Herkes haddini bilecek. Ekonomimizin güvenliği sınırlarımız kadar önemli. Önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj hali var. Teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız. Üretim kıpırdıyor, ihracatımız artmayı sürdürüyor. Turizmde rekorları kırıyoruz. 

AK Parti hareketi her şeyden önce insan kazanma hareketidir. İl ve ilçelerimize teşekkür ziyaretlerine başlayacağım. Yüz yüze görüşmeler yapacağım. 

Yorumlar