Erbil'de Arap gençlere linç girişimi

ERBİL (AA) - Irak'ın Basra kentinden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine turizm amaçlı gelen ve "Haşdi Şabi" lehine slogan attıkları iddia edilen Arap gençlere yönelik linç girişiminde bulunuldu.Sosyal medyada...

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de Arap gençlere linç girişimi

ERBİL (AA) - Irak'ın Basra kentinden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine turizm amaçlı gelen ve "Haşdi Şabi" lehine slogan attıkları iddia edilen Arap gençlere yönelik linç girişiminde bulunuldu.

Sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılan görüntülerde, Erbil'in tarihi kalesinin önündeki pazarda Basralı oldukları belirtilen kişilerle Kürt gençleri arasındaki tartışma kısa süre sonra linç girişimine neden oldu.

Görüntülerde çarşıdaki Kürt gençleri tarafından saldırıya maruz kalanlardan iki gencin Arap olduğu, linç girişiminin ise kimse tarafından önlenmediği görülüyor.

Saldırının Irak'ın güneyinden gelen Basralı gençlerin Haşdi Şabi lehine slogan atmalarından kaynaklandığı iddia edildi.

Arap gençlere yapılan linç girişiminin sosyal medya üzerinde ciddi tepki toplaması üzerine Erbil Asayiş Müdürü Dr. Tarık Nuri, yerel medyaya yaptığı açıklamada saldırının planlı bir linç girişimi olmadığını, ani bir şekilde meydana geldiğini ifade etti.

Nuri, linç girişimine ilişkine şunları kaydetti:

"Arap gençler, gezi amaçlı grup halinde Basra'dan Erbil'e gelmişler. Geziyi organize eden şirket yetkilisinin aktardığına göre, Arap gençlerinin slogan atması üzerine tartışma kavgaya dönüştü. Emniyet güçleri de kısa bir süre içerisinde olaya müdahale etti."


Yorumlar