Edirne'deki darbe girişimi davası

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasında tahliye çıkmadı

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki darbe girişimi davası

EDİRNE (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 22 sanığın yargılanmasında tahliye çıkmadı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Tuğgeneral Arı, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Kağan Kaya, İsmet Sezgin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından sanıklar savunmasını yaptı.

Arı, haklarında karar verilecekse tüm tanıkların dinlenmesi gerektiğini verilen kararın herkesin vicdan muhasebesinden geçmesi gerektiğini belirtti.

Geleceklerinin sorgulandığı davanın çok önemli olduğunu ifade eden Arı, "Biz insanız, hayvan değiliz, bu nedenle hakkımızda bir karar verilecekse herkes dinlenmeli. Bizim geleceğimiz sorgulanıyor burada. Vereceğiniz karar basit bir karar değil. Lütfen acele etmeyin. kalkışma kapsamında tek bir emir verdiğimi göstersinler, vermedim. Ben adaletinize güveniyorum. Verdiğiniz kararla vicdanlarımızı tatmin edin." dedi.

Diğer tutuklu sanık Tekinaslan ise mahkemede daha fazla tanık dinlenmesi gerektiğini öne sürerek. tanıkların güvenilirliğinin araştırılmasını talep etti.

"Biz darbeye katılmadık" diyen Tekinaslan, tahliyesini istedi.

Yılancı da 16 aydır tutuklu olduğunu, yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü.

Gözaltı ve mahkeme süreçlerinde samimi bir şekilde ifade verdiğini savunan Yılancı, "Ben şerefsiz ve hain bir subay değilim, O gece tüm yaşananları anlattım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.




Yorumlar