Edirne'de kayıp kişi aranıyor

- Kuşburnu toplamaya çıktıktan sonra bir gündür haber alınamayan 56 yaşındaki Polat, AFAD tarafından gölette arandı

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de kayıp kişi aranıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, dün öğle saatlerinden bu yana kendisinden haber alınamayan 56 yaşındaki Mücahit Polat aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan ve beyincik erimesi hastalığı olan 56 yaşındaki Mücahit Polat, dün mahallesindeki camide öğle namazını kıldıktan sonra kardeşinin kahvesine gitti.

Burada bir süre kalan Polat, aynı hastalığı yaşayan diğer kardeşiyle Hıdırlık Tabyası mevkisine dolaşmaya gitti. Kardeşinin eve dönerken Polat'tan haber alınamadı.

Polat'ın yakınları durumu jandarma ve polise bildirdi. AFAD ve jandarma ekipleri, dün akşamdan bu yana mahallede, tabyalarda, kum ocaklarında ve arazide geniş arama gerçekleştirdi.

Öte yandan, iz takip köpeğine Polat'ın yastık kılıfı koklatıldı. Köpeğin arazinin yakınındaki gölete gitmesi üzerine ekipler burada da şişme botla arama yaptı.

Üç çocuk babası Polat bulunamazken, ekiplerin ve yakınlarının arama çalışmaları sürüyor.

- Kuşburnu topmaya çıkmış

Kardeşi İbrahim Polat, Mücahit Polat'ın dün kardeşi Kemal Polat ile öğle saatlerinde gezmeye çıktığını ifade etti.

Kardeşlerinin bir süre dolaştığını öğrendiğini aktaran Polat, "Geziyorlar, oturuyorlar... O ara 'Ben bir kuşburnu toplayayım.' diyor, kardeşi kalkıyor bakıyor biraz sonra yok. Camiye gidiyor bakıyor, Mücahit camide de yok. Dün akşamdan beri arıyoruz. Beyincik erimesi rahatsızlığı vardı." şeklinde konuştu.

Polat'ın akrabası Hüseyin Bayır da Polat'ın hastalığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar çektiğini ve konuşamadığını aktardı.

Mücahit Polat'ın gününü evinde geçirdiğini anlatan Bayır, "Camiye gider, namazını kılardı. Bir de küçük kardeşinin kahvesine gider otururdu. Başka da bir şey yapmazdı." dedi.







Yorumlar