e-Okul Öğretmen Girişi: Yönetim Bilgi Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete alınan e okul bilgi sistemine öğrenci not bilgilerini girmek isteyen öğretmenler arama motorları üzerinden e okul öğretmen girişi erkanını sorgulamaktadır. İşte e okul yönetim bilgi sistemi ile ilgili bütün detaylar.

Google Haberlere Abone ol
e-Okul Öğretmen Girişi: Yönetim Bilgi Sistemi

e-Okul Öğretmen Girişi; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim, orta öğretim ve lise öğrencileri ile velilerini bilgilendirmek için kurulan e okul bilgilendirme sistemi öğretmen girişi sık sık internette araştırılıyor. Not girişi yapacak öğretmenler e okul öğretmen girişi ekranına nasıl girileceğini merak ediyor. Peki, öğretmenler ekrana giriş yapmak için neler yapmalı?

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılan bir sistemdir. Sınavların ardından öğrenci notlarını girmek isteyen öğretmenler bu sistemi kullanarak öğrencilerin sınav sonuçlarını sisteme yükler. Aynı zamanda öğrencinin devamsızlık durumu, okuduğu kitaplar, ders programı gibi bilgilerde okul idarecileri tarafından sisteme yüklenir. Öğretmenlerin bulunun için e okul öğretmen girişi yapması gerekmektedir. Google üzerinden e okul bilgi sistemi yazan öğretmen gelen ekranda bilgilerini girerek sisteme erişebilir. Aynı zamanda https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresine giren öğretmen yine buradan istediği işlemi gerçekleştirebilir.

e okul öğretmen girişi

SİSTEME NASIL GİRİŞ YAPILIR

E okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranını açtıktan sonra resimde yer alan rakamları giriniz. Kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra giriş butonuna tıklayınız. Şifre veya kullanıcı adını unuttuğu için bu adımı gerçekleştiremeyen öğretmen veya idareciler E-devlet sistemine giriş yaparak oradan sisteme erişebilir.

E OKUL BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

E okul bilgilendirme sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete alınan bir sistemdir. Sistemin amacı öğrenci ve öğrenci velilerini not ve öğrenci durumu hakkında bilgilendirmektir. Notunu merak eden öğrenciler sisteme girerek ders programı, ders notları, Sınav tarihleri, okuduğu kitaplar gibi bilgileri öğrenebilir. Bunun için öğrencinin TC Kimlik numarası, okul numarasının bilinmesi yeterlidir. Öğrencisinin not durumu gibi bilgileri elde etmek isteyen velilerde aynı yöntemle veli bilgilendirme ekranından öğrencisinin not durumunu öğrenebilir.

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) GİRİŞ

Google veya diğer arama motorları üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi yazarak karşınıza gelen E-okul VBS sistemine tıklayarak ekrana erişiniz. Karşınıza gelen ekranda yer alan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun. Resimde yer alan rakamlar, Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Şifresini girdikten sonra giriş butonuna tıklayınız. Veya E-devlet sistemi üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz. Sistemden velisi olduğunuz öğrenciye dair her bilgiyi öğrenebilirsiniz.

1,5 MİLYAR KEZ ZİYARET EDİLDİ

E okul öğretmen girişi, öğretmenler tarafından, veli bilgilendirme sistemi ve öğrenci bilgilendirme sistemi öğrenci ve veliler tarafından son bir yılda 1,5 milyar kez ziyaret edildi. Son alınan verilere göre e okul sistemi kurum uygulaması 18 milyon akıllı cep telefonuna indirilmiştir.

Yorumlar

NEBAHAT VERİ GİRİŞİ YAPILAMIYOR