Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi

- TBMM Başkanı Kahraman: - "Dünya üzerinde 1,8 milyar Müslüman var. Bu büyük gücün bir araya gelmesini önlemek için hileler, desiseler netice veriyor. Bunun idrakinde olmalı, birlikteliğimizi güçlendirmeliyiz" - "Bilmeliyiz ki 1095'te başlayan Haçlı Seferleri halen devam ediyor. Çeşitli tezahürlerini görüyoruz. Bunlardan birisi de 15 Temmuz darbe girişimidir"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, toplam 1,8 milyarlık Müslüman nüfusun büyük bir güç olduğunu belirterek, "Bu büyük gücün bir araya gelmesini önlemek için hileler, desiseler netice veriyor. Bunun idrakinde olmalı, birlikteliğimizi güçlendirmeliyiz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesinde Kahraman, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik şuuruyla hareket etmesi durumunda çözülemeyecek sorun olamayacağını anlattı.

Müslümanlar arasında bazı suni bölünmelere sebep olacak çalışmalar yapıldığını ifade eden Kahraman, "Dünya üzerinde 1,8 milyar Müslüman var. Bu büyük gücün bir araya gelmesi önlemek için hileler, desiseler netice veriyor. Bunun idrakinde olmalı, bu tip hareketlere mani olmalı, birlikteliğimizi güçlendirmeliyiz." dedi.

- "Haçlı Seferleri devam ediyor"

İslam İşbirliği Teşkilatının Müslümanları bir çatı altında toplamak için kurulmuş bir teşkilat olduğunu dile getiren Kahraman, ABD Başkanı Trump'un geçtiğimiz aylarda Kudüs'le ilgili aldığı kararı hatırlatarak şöyle devam etti:

"İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olan Cumhurbaşkanımız bir hafta içerisinde İstanbul'da bir zirve tertip etti ve 48 ülke toplantıya katıldı. Bu birliktelik Birleşmiş Milletler'deki toplantıda 128 ülkenin, hazırlanan tasarı lehinde oy vermesine vesile oldu. Birlikteliklerimizi her platformda devam ettirmeliyiz. Bilmeliyiz ki 1095'te başlayan Haçlı Seferleri halen devam ediyor. Çeşitli tezahürlerini görüyoruz. Bunlardan birisi de 15 Temmuz darbe girişimidir."

İslam'da azınlık kelimesinin bulunmadığını vurgulayan Kahraman, "Dinimiz, 'yaratılanı yaratandan ötürü severiz' düsturu üzerindedir. Dinimizde ırkından, dininden, renginden dolayı öteleme yoktur. Bu husus İslam dışındaki devletlerde tersine olmuş ve azınlık kavramı ile hareket edilmiş, sömürülme noktasına gidilmiştir. Veda Hutbesi'nde 'Bir Arap'ın yabancıya, bir yabancının da Arap'a üstünlüğü yoktur. Bütün insanlar Ademoğullarıdır. Adem ise topraktandır. Sözlerimi dinleyin ve anlayın, her Müslüman diğer Müslümanın kardeşidir.' demiştir. Arakan'da, Filistin'de ve diğer bölgelerde azınlıklara yapılan eziyetler ve zulümler hepimizi üzüyor. Sorunların giderilmesinin çaresi yan yana, birlikte olmamızla mümkün."

- "Her taraf bir ümit olarak bizim önderliğimizi bekliyor"

Esas meselesinin İslam'ı yaşamak ve insanca yaşamak olduğunu ifade eden İsmail Kahraman, "İslam ülkelerinde kimse, aç, sefil ve çıplak kalmaz. Savaş, anarşi, kan ve gözyaşı olmaz. İnsanlık yeniden bir saadet asrına kavuşmak için inancını tam yaşamalıdır. Bir milletin diri ve ayakta kalması dinine bağlı kalıp onu yaşamasıyla mümkündür." diye konuştu.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncesi Afrika'ya girmediğini dile getiren Kahraman, sözlerini, "Afrika bize yabancı bir bölgeydi. Oysa bugün Afrika'dan birçok heyet geliyor. İhtiyaçlarını, taleplerini iletiyorlar. Ulaşmadığınız, gitmediğiniz yer yok. Sizle beraber Diyanet İşleri Başkanlığımız ve kurulu diğer teşkilatlarımız çalışıyor. Her taraf bir ümit olarak bizim önderliğimizi bekliyor." diye tamamladı.

Yorumlar