Dolandırıcı: Beni Genelkurmay'a sorun

Amasya'da kendini JİTEM'ci olarak tanıtan bir şahıs sorunlarını çözeceğini iddia ettiği kişilerden tam 570 bin lira dolandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcı: Beni Genelkurmay'a sorun

Kendini JİTEM'ci albay olarak tanıtan Pehlül A. sekreter olarak işe aldığı H.E. (20) ile otelde tartıştı. Otel çalışanlarının polise haber vermesi ile olay yerine gelen ekipler ikilinin üzerinde yaptığı aramada ele geçirdikleri karşısında şoke oldu. 

Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Pehlül A, 'nın üzerinden telsiz, polis kokartı, tabanca, gazete ve bir derneğe ait kimlik, kameralı gözlük ve mermiler ele geçirildi.

570 BİN LİRA DOLANDIRMIŞ

Karakola götürülen şahıslardan H.E. ifadesinde kendisini alıkoyduğunu öne sürdüğü Pehlül A.’nın (47) FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan 3 tutukluyu serbest bıraktırabileceği vaadiyle yakınlarından 280 bin, 160 bin lira ve 110 bin lira aldığı, ayrıca işe yerleştirebileceğini söylediği bir kişiden de 20 bin lira aldığını anlattı.

Durumu araştıran Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri adları geçenlerle irtibata geçti. Şahıslar para verdikleri kişinin kendisini ‘JİTEM’ci albay’ olarak tanıtan Pehlül A. olduğunu doğruladı.

"BENİ GENELKURMAY'A SORUN"

Polis merkezinde sorgusu tamamlanan Pehlül A, mahkmeye çıkarılmak üzere adliyeye götürüldü. Adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilerden birinin "Albay mısınız" sorusu üzerine şahıs “Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım” yanıtını verdi. 

Mahkemeye çıkartılan Pehlül A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar