Dev AVM'nin sahipleri: El konulmadı, biz devrettik

Ankara'daki dev bir AVM'nin Ziraat Bankası'nın kontrolüne geçmesinin ardından bazı çevrelerde "Ziraat Bankası AVM'ye el koydu" yorumları yapıldı. AVM'nin eski sahipleri açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dev AVM'nin sahipleri: El konulmadı, biz devrettik

Ankara'da bulunan Next Level AVM'nin Ziraat Bankası'na devrine ilişkin bazı basın yayın organlarında "Ziraat Bankası AVM'ye el koydu" şeklinde haberler yer aldı. Haberlerin ardından dev AVM'nin eski sahipleri açıklama yaptı.

AVM'nin hissedarı olan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, lojistik sektörüne girdikleri için önemli bir projeden de çıktıklarını belirterek, AVM'nin Ziraat Bankasına devrinin kendileri tarafından yapıldığını kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, Ankara'nın ilk karma projesi Next Level Ankara'nın AVM kısmının işletmesini kendilerinin üstlendiğini hatırlattı. 5 yıl boyunca çok önemli çalışma yürüttüklerini kaydeden Erdoğan, Bu kapsamda Ankara'ya önemli katkılar sağladıkları ve ciddi istihdam ile iş birlikleri oluşturulduğunu söyledi.

İş dünyasında zaman zaman farklı sektörlerde faaliyet gösterme dönemlerinin de olduğunu kaydeden Erdoğan "Biz de alışveriş sektöründe daha fazla ilerlememe kararı aldık ve oradaki çalışmalarımızı neticelendirdik." dedi.

ZİRAAT BANKASINA SATTIK

Daha fazla döviz getiren ve ekonomiye direkt katkı sağlayan alanlara odaklandıklarının altını çizen Erdoğan, "Ziraat Bankası'na varlık borç takas yöntemiyle Next Level projesinin sadece AVM kısmını sattık." dedi.

Finansal varlık borç takası yetkisini çok sayıda banka müşterisi ile kullandığını belirten Fatih Erdoğan, Bu işlemin sadece kendilerine özel bir durum olmadığını çok sayıda şirketle böyle takaslar yapıldığını belirtti.

Devrin karşılıklı mutabakatla gerçekleştirildiğini, bu takasta 412 milyon liranın borçlarından düştüğünü söyleyen Fatih Erdoğan, grubun bilançosunun 2019 sonu itibarıyla 2,5 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaşacağını ifade etti.

İnşaat yatırımı büyüklüğünün 1,6 milyar lira olduğunu kaydeden Erdoğan Şu anda toplam finansal borçlarının 300 milyon lira olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2,5 milyar TL aktif büyüklüğü olan bir gayrimenkul şirketinde 300 milyon liralık finansal borçluluk gerçekten çok düşük rakam. 2020'de aktif büyüklüğümüzü yüzde 40 büyüterek 3,5 milyar liraya çıkarmayı, inşaat yatırımlarımızda da yüzde 35 büyümeyi hedefliyoruz. Finansal borçuluğumuzun sadece 100 milyon lira artmasını bekliyoruz. Satışlarımızdaki artış bizi çok ciddi anlamda memnun ediyor. Merkez Ankara'ya ciddi ve yüksek ilgi var."

Erdoğan, AVM'ye ve projedeki bazı ofislere el konulduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Merkez Ankara projesinin lansman döneminde bu iddialar bizi şaşırttı. Ofislerin devredilmesi gibi bir şey söz konusu değil. AVM'yi de biz kendi isteğimizle takas ettik." dedi.

Yorumlar