“Dersimiz Kırklareli” kitabı tanıtıldı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Dersimiz Kırklareli” Kitabı Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Google Haberlere Abone ol
“Dersimiz Kırklareli” kitabı tanıtıldı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Dersimiz Kırklareli” Kitabı Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) çatı projesinin Değerler Eğitimi temasından yola çıkarak 3.sınıf öğrencilerin yaşadıkları şehri yakından tanıyıp, tanıtabilmeleri, yaşadıkları şehre ait tarihi eserleri tanıma ve koruma bilinci geliştirmeleri, yaşadıkları şehri içselleştirerek aidiyet duygusu geliştirmeleri amacıyla Dersimiz Kırklareli kitabı hazırlandı.

16 öğretmenden oluşan yayın kurulunun yoğun çalışmaları sonucu tamamlanan proje, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Kırklareli merkez ve merkeze bağlı 7 ilçede bulunan toplam 15 okulda pilot olarak uygulanacak. 2018-2019 ve 2019-2020 eğitim öğretim yıllarında ise Kırklareli merkez ve merkeze bağlı 7 ilçede bulunan bütün okulların 3. sınıflarında uygulanacak. Kırklareli Valiliği himayesinde gerçekleşen projenin koordinatörü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, finansman kaynağı ise Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından karşılandı.

Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde saat 10.00’da yapılan Tanıtım Toplantısı’na, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, kamu kurum kuruluş müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Çiftçi, programda yaptığı konuşmada, "Çocuklara yaşadıkları yeri eğlenerek tanıtmak amacıyla hazırlanan ’Dersimiz Kırklareli’ Kitabı, çocuklara verilebilecek en güzel hediyedir. Bu kitapla, çocuklarımızın kültürlerini öğrenmelerini ve hem kendilerinin hem de ülkemizin geleceğini, çağın gerektirdiği bilgi ve donanım ile inşa etmelerini diliyoruz. Onlara ilimizin ne kadar köklü bir geçmişi olduğunu anlatarak, tarih şuuruna sahip olmalarını, kültürlerine ve tarihlerine sahip çıkan bir bilinçle gelecek planlarını yapmalarını istiyoruz. Tüm bu gayretimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ileride iyi yerlerde görebilmek adına eğitimlerine bir nebze de olsa katkı sunabilmek içindir" dedi.

Program, öğrencilere “Dersimiz Kırklareli” Kitabı’nın dağıtılmasıyla son buldu.

Yorumlar