Della Miles kimdir? Della Miles Müslüman mı oldu?

Geçtiğimiz günlerde konser için Türkiye gelen ve ardından Müslüman olduğunu duyuran ABD'li sanatçı Della Miles kimdir? Della Miles için internet üzerinden sıkça araştırma yapılmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Della Miles kimdir? Della Miles Müslüman mı oldu?

Della Miles kimdir? sorusu internet üzerinden sıkça araştırılmaktadır. Micheal Jackson ve Whitney Houston gibi bir çok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan Della Miles Müslüman olduğunu açıkladı. Miles'in açıklamasının ardından sanatçıyı merak edenler internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. 

Daha önce tatil içinde Türkiye'ye gelen Della Miles Tüürkiye'ye hayran kaldığını ifade etmişti. Geçtiğimiz günlerde Batman'da verdiği konserle adından sıkça söz ettiren Miles Müslüman oldu. 

Miles'in bu kararının ardından kendisiyle alakalı vatandaşlar araştırma yapmaya başladı.

DELLA MİLES KİMDİR?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'ne bağlı Houstan şehrinde dünyaya gözlerini açan sanatçı, ilk müzik deneyimini kilise korosunda yaşamış. Kendisi gibi Annesi de müzisyen olan Miles, müzik kariyerinin yanı sıra kriminal hukuk eğitimi aldı. Micheal Jackson gibi büyük sanatçılarla çalışan Miles'in müziğe olan merakı çocuklatan geliyor. Hayatında müziğin daha ağır bastığını farkeden Miles, Teksas'tan Los Angeles'a taşındı. Burada sesi ve başarısıyla birçok prodüktörün ilgisini çekti.

Dünyanın en güçlü seslerinden biri olarak kabul gören Michael Jackson ile Sisterella müzikalinde oynamaya başlayan Miles, daha sonra diğer bir dünyaca ünlü sanatçı Whitney Houston'ın baş vokalisti olarak çalışmaya başladı. Uzun yıllar Whitney Houston ile çalışan ünlü sanatçı Miles daha sonra 2011 yılında kendisine ait ilk solo albümü Uncivilized'i çıkardı. Bu albümü Feel Alright Feat, Follow Me The D-Tour, All My Life, Simple Days albümleri izledi.

Şarkı söylemenin yanı sıra şarkı sözleri de yazan Miles, 2005 yılında Almanya'nın ünlü şarkıcılarından biri olan Marius Müller Weternhagen ile birlikte stadyumlarda konserler verdi. American Lulu Opera'da 2012'de başrol oynayan sanatçı, ardından Hope Müzikali'nde eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michele Obama'yı canlandırdı. Dünya çapındaki büyük projelerde yer alan Miles ülkemizde de önemli projelerde yer almıştır. Müslüm Gürses ve Zeki Müren gibi sanatçıları anma albümlerinde yer alan Miles, Murat Kekilli'nin 2013'te çıkardığı 'Gümüş Teller' albümünde yer alan 'Git' şarkısına eşlik etti. Türkiye'ye sık sık gelen sanatçı, İKSV Caz Festivali ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nda da sahne aldı.

Yorumlar