Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine doğru

- Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, yurt dışı seçmenlerin oy kullanabilmeleri amacıyla gereken bütün önlemlerin alındığını ve düzenlemelerin yapıldığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine doğru

VİYANA (AA) - Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve diğer ilgili mercilerin yurt dışı seçmenlerin oy kullanması için tüm önlemleri aldığını ve gerekli düzenlemeleri yaptığını bildirdi.

Büyükelçi Çarıkçı, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin YSK tarafından açıklanan seçim takvimi uyarınca yurt dışı seçmen kaydı bulunan vatandaşların, 7-19 Haziran tarihlerinde Bregenz, Salzburg ve Viyana Başkonsolosluklarında kurulacak sandıklarda oylarını 09.00-21.00 saatleri arasında kullanabileceklerini duyurdu.

Çarıkçı ayrıca, yurt dışı seçmenlerin 7 Haziran Perşembe günü saat 08.00’den 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’ye kadar Türkiye’ye giriş ve çıkışlarında YSK tarafından belirlenen gümrük kapılarında oylarını kullanabileceklerini belirtti.

“Oy kullanmak demokratik bir hak olduğu kadar aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir.” ifadelerini kullanan Çarıkçı, yurt dışı seçmenlerin oy kullanabilmeleri amacıyla YSK’nın yanı sıra diğer ilgili mercilerin de tüm önlemleri aldığını, gerekli düzenlemeleri yaptığını kaydetti.

Çarıkçı, yurt dışı seçmenlerin cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda aynı gümrük kapılarında 30 Haziran Cumartesi günü saat 08.00’den 8 Temmuz Pazar günü saat 17.00’ye kadar 24 saat süresince oy kullanabileceklerini hatırlattı.

YSK’nın seçim süresince +90 444 9 975 numaralı çağrı merkezinin 7/24 hizmet vereceğini vurgulayan Çarıkçı, “Seçimlere dair gerek büyükelçiliğimizin gerek Bregenz, Salzburg ve Viyana başkonsolosluklarımızın internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından düzenli duyurular yayımlanarak bilgilendirmede bulunulmasına devam olunacaktır.” ifadesine yer verdi.


Yorumlar