Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'da

- Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos: - "Bu zor dönemde globalleşme süreci ve bundan kaynaklanan sorunlarla karşılaşırken, dostluğumuza ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına derin bir ihtiyaç var" - "65 yıl sonra gerçekleştirilen bu ziyaret, tarihi olduğu kadar geleceğimizi oluşturacak adımların atılacağı bir buluşma olacaktır. Bu geleceği korumak için gerekli irade hepimizde mevcut"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'da

ATİNA (AA) - Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasını desteklediklerini belirterek, "Bu zor dönemde globalleşme süreci ve bundan kaynaklanan sorunlarla karşılaşırken, dostluğumuza ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına derin bir ihtiyaç var." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Pavlopoulos ve eşi Vlasia Pavlopoulos tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Pavlopoulos, "65 yıl sonra gerçekleştirilen bu ziyaret tarihi olduğu kadar geleceğimizi oluşturacak adımların atılacağı bir buluşma olacaktır. Bu geleceği korumak için gerekli irade hepimizde mevcut." diye konuştu.

Pavlopoulos, tarihten ders alarak geleceğe ilerlenmesi gerektiğini vurgulayarak, zor bir dönemde kurulan Mustafa Kemal Atatürk ile eski Yunanistan Başbakanı Elefteris Venizelos arasındaki dostluğun ileriye dönük politikalarda yeni bir dönem açtığını söyledi. Pavlopoulos, "Bizler her zaman bu dönemi yeniden tekrar yaşatmayı arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü döneminde, Yunanistan'ın Tahran Temsilciliğini Türk diplomat Enis Bey'in yaptığını anımsatan Pavlopoulos, "Halkımıza yaraşan bir dostluk ve birlik köprüsü inşa etmek durumundayız." dedi.

Pavlopoulos, Türkiye'nin AB'de önemli bir yer edineceğine işaret ederek, "Bu zor dönemde globalleşme süreci ve bundan kaynaklanan sorunlarla karşılaşırken, dostluğumuza ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına derin bir ihtiyaç var." şeklinde konuştu.



Yorumlar