Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe'de halka seslendi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Enerjide Türkiye, dünya devleri arasında yerini alıyor mu? Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız" - "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Hedefimiz bu" - "Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına. Artık gereğini pazar günü yapmanız lazım" - "AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur. Bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar" - "Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?" - "HDP güneydoğuda AK Parti'nin il ve ilçe başkanlarını telefonla tehdit ediyor. Terbiyesiz eğer sıkıysa gel şehir merkezine. Telefonla niye bu tehditleri yapıyorsunuz? Öyle Kandil'in tepesinde durmakla bu iş olmaz. Suruç'ta bir adım attınız. Suruç'ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe'de halka seslendi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerjide Türkiye'nin, dünya devleri arasında yerini aldığını belirterek, "Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız." dedi.

Maltepe'de halka hitap eden Erdoğan, üçüncü havalimanının dünyanın ilk 3'ü içerisinde yer alacağını, 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını dile getirerek, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'yla 90 milyon yolcu kapasitesinin yakalanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık ve hastane konusunda Maltepe'nin sıkıntısı olmadığını ifade ederek, Samandıra'ya şehir hastanesi yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarından birinin şehir hastanelerine gerek olmadığını söylediğini aktaran Erdoğan, "Diyor ki 'Bu kadar parayı nereden ödeyeceksin?' Parayı, üretemezsen ödeyemezsin. Ama biz ürettik, üretiyoruz. Bak hanımefendi şunu öğren, zaten yapacağı bir şey yok da... Ggöreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı, Bay Muharrem sen de öğren, senin genel başkanın da öğrensin. 2013'te bunu sıfırladık. Merkez Bankası'nın 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şimdi 124 milyar dolar döviz rezervi var. Ey Bay Muharrem, bu paralar durup dururken kazanılmadı, çalıştık oldu. Ama sen bunları yapacak kabiliyete sahip değilsin. Öyle değil mi? İş bilenin." diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'den aldığını hatırlatarak, katılımcılara şöyle seslendi:

"Her taraf çöp dağlarıyla dolu muydu? Hava kirliliği had safhada mıydı? İstanbul'da su var mıydı? CHP demek susuzluk, kirlilik, yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu hatırlayın. Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına. Artık gereğini pazar günü yapmanız lazım. Şu anda içeride ve yanılmıyorsam 10 yıla mahkum olmuş. Hale bak. Maltepe'yi kimler yönetiyor? Diğer tarafta da bakıyorsun bir diğer parti aday gösteriyor. Kim bu aday? Malum bir partinin terör örgütünün arkasında olduğu ve 7 Haziran seçimlerinde benim Kürt kardeşlerime 'Dökülün sokağa.' dedi, hepsini sokağa döktü. Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi bunlar öldürdü. Bu adam şu anda Cumhurbaşkanı adayı. Neymiş, mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. 'Mahkumiyeti mi var?' diyor, 'YSK buna aday olabilirsin.' dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız? Bu parti başka gösterecek aday bulamadı mı? CHP'nin adayı ilk iş Edirne'de gidiyor, bunu makamında ziyaret ediyor, HDP'nin adayını. Hale bak, hale... Oraya gidip, oradan icazet alıp, oradan 'Acaba oy koparabilir miyim?' onun hesabı için. Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?"

- "Kızılay'ı da sat"

Adalette, emniyette ciddi adımlar attıklarını anlatan Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılırken, bunun üzerine son 16 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini kaydetti.

Kadıköy'den Kartal'a metro hattının olduğunu, yine Marmaray, Avrasya Tüneli'nin de hizmete girdiğini dile getiren Erdoğan, "Peki bu CHP bunu yapabilir mi? Diğerleri yapabilir mi? Bir tanesi çıkmış 'TİKA, MİKA.' Lafa bak, satacağım diyor. 'AFAD'ı satacağım.' diyor. Duramadı, daha ileri gitti 'MİT'i de satacağım.' diyor. Daha da ileri gitti, 'Kimde ne araba varsa hepsini satacağım.' diyor. Bunlar ne kadar zavallı." diye konuştu.

TİKA'nın Türkiye'nin dünyadaki yatırımlarını organize ettiğini, AFAD'ın ise adeta Kızılay gibi nerede bir afet, sıkıntı varsa, yurt içi ve dışına koşan bir örgüt olduğunu anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları satacakmış. Kızılay'ı da sat. Bunun ki aynen şuna benziyor; 'Okullar olmasa Milli Eğitimi yönetmek ne kadar kolay. Hiç bir şey olmasa Cumhurbaşkanlığı yapmak ne kadar kolay.' Bu adımları atarken Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Hedefimiz bu. Bu hanımefendi, beyefendiler hep söyler ya. 'Şöyle Atatürkçüyüz, böyle Atatürkçüyüz.' Yalan değil mi? Hiç bunlarla alakası yok. Herhalde Atatürk sağ olsa bunları mezara gömer. Niye? Çünkü bunlar yalancı. Dürüst değil ama AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur. Biz bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Türkiye'nin her yerine artık uçakla gidebiliyor musunuz? Artık uzaklar yakın oldu mu? Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar. Bu havalimanından da rahatsızlar. 'Böyle bir rakamla havalimanı, hastane yapılır mı?' diyor. Yaparız. Biz halkımızın huzuru için yaparız."

- Terörle mücadele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerjide Türkiye'nin, dünya devleri arasında yerini aldığını belirterek, "Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız." dedi.

Yapacakları çok iş var bulunduğunu, kimseye muhtaç olmayacaklarını, kendi göbeklerini kendilerinin keseceklerini ifade eden Erdoğan, "Terörle mücadelede inlerine gireceğiz." dediğini anlattı.

Afrin'e girildiğini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne diyor bunlar, 'Girme. Cerablus'a girme. Irak'a girme'. Bay Muharrem diyor ki 'Bunlar Kandil'e giremez. Kandil'i vuramaz. Amerika'dan, İran'dan izin aldı mı?' Bay Muharrem sen Erdoğan'ı tanımamışsın. Afrin'e girdi, 4 bin 700'e yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus'ta 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı derdest ettik. Irak'ta PKK'yı kovalıyoruz, onlar kaçıyor. Kandil'de birinci operasyonu 20 uçakla yaptık, 10 önemli noktayı vurduk. Ancak ikinci operasyon çok daha farklıydı. İkinci operasyonda bunların lider kadroları toplantı halindeyken istihbaratımız bize haber verdi. Bu haber üzerine uçaklarımız o toplantının olduğu yeri vurdu. Orayı vurarak 35 teröristi toplantı halinde etkisiz hale getirdi. Bunlar lider kadro. Biz kimseden izin almadık, göbeğimizi kendimiz kestik. Irak Merkezi Yönetimi'ne 'Gel bu işi hallet, halletmezsen biz halledeceğiz.' dedik. Hallettik. Bunların bir kısmını İran'la, bir kısmını Rusya'yla, bir kısımını da şimdi koalisyon güçleriyle yapıyoruz. Diyoruz ki 'Münbiç'ten teröristleri çıkartın. Çıkartmazsınız biz giriyoruz.' Bizim zırhlı taşıyıcılarımız Münbiç'e girdi. Bunlarla beraber şu anda artık Türkiye'deki Arap kardeşlerimiz Münbiç'e yerleşmeye başlayacaklar. "

- "Telefonla niye tehdit ediyorsun"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Afrin ve Cerablus'a 200 kişinin geri döndüğünü, bu sayının daha da artacağını dile getirerek, onların evlerine, kendi topraklarına dönmeyi arzu ettiklerini söyledi.

CHP ve diğerlerinin derdinin ise "Bunların burada ne işi var." dediğini dile getiren Erdoğan, "Biz ensarız, onlar muhacir. Ne Bay Muharrem ve diğerleri ensarın ne olduğunu bilmez. Terörle mücadele biz de sonuna kadar devam edecek." dedi.

Erdoğan, HDP'nin güneydoğuda AK Parti'nin il ve ilçe başkanlarını telefonla tehdit ettiklerini vurgulayarak, "Terbiyesiz eğer sıkıysa gel şehir merkezine. Telefonla niye bu tehditleri yapıyorsunuz. Öyle Kandil'in tepesinde durmakla bu iş olmaz. Oradan telefonla ilçe başkanımı, il başkanımı tehdit etmekle bu olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç'ta bir adım attınız. Suruç'ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil şu anda içeride. Bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile mücadelemiz çok daha kararlı gidecek." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin terörle, FETÖ ile mücadele konusunda bir açıklamalarının olmadığını belirten Erdoğan, "Niye beraberler de onun için." dedi.

Marmaray'dan 29 Ekim 2003'ten bu yana 268 milyon kişi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de 26 Ağustos 2016'dan beri 69 milyon aracın, 20 Aralık 2016'da açılan Avrasya Tüneli'nden de 23 milyon aracın geçtiğini vurgulayan Erdoğan, çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, katılımcılara rabia yaptırarak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunlar için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Yorumlar