Çin Dışişleri Bakanı Vang Pakistan'da

- Pakistan, Afganistan ve Çin, İslamabad ile Kabil yönetimleri arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla masaya yatıracak dışişleri bakanları düzeyinde bir diyalog süreci başlatma konusunda uzlaşıya vardı

Google Haberlere Abone ol
Çin Dışişleri Bakanı Vang Pakistan'da

İSLAMABAD (AA) - Pakistan, Afganistan ve Çin, İslamabad ile Kabil yönetimleri arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla masaya yatıracak dışişleri bakanları düzeyinde bir diyalog süreci başlatma konusunda uzlaşı sağladı.

Pakistan Radyosunda yayınlanan açıklamada, Pakistan Başbakanının Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile başkent İslamabad'da bir araya geldi.

Görüşmede, Afganistan ile Pakistan arasındaki kriz yönetimi mekanizması kurulmasının taraflara, olağanüstü durumlarda zamanında ve etkili müdahale olanağı vereceği belirtildi.

İkili ayrıca, İslamabad ile Kabil yönetimleri arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla masaya yatıracak dışişleri bakanları düzeyinde diyalog süreci başlatılması konusunda da uzlaşıya vardı.

- Ortak basın toplantısı

Aziz, Çinli mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki barış ve uzlaşı sürecinin yeniden başlaması için Afganistan, Pakistan, ABD ve Çin ile oluşturulan Dörtlü Koordinasyon Grubu'nun aktif hale getirilmesinin gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

Vang da Pakistan'ın terörizmle mücadele konusunda attığı somut adımları takdirle karşıladıklarını belirtti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Afgan Dışişleri Bakanı Salahuddin Rabbani ve diğer üst düzey yetkililer ile görüşen Vang Yi, temaslarını sürdürmek üzere dün İslamabad'a gelmişti.

Çin, Afganistan'daki barış sürecinin sonuçlandırılması ve Pakistan ile Afganistan arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi için 3'lü bir mekanizma üzerinde çalışıyor.

Yorumlar