CHP heyeti Kapalıçarşı'yı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Tekin...

Google Haberlere Abone ol
CHP heyeti Kapalıçarşı'yı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Tekin ve Canpolat'ın başında bulunduğu heyet, son günlerde dükkanların kapanmasıyla gündeme gelen Kapalıçarşı'da incelemelerde bulundu.

Dükkanları dolaşan heyet, esnafla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un en güzide yerlerinden olan Kapalıçarşı'nın, son dönemde ciddi krizlerle gündeme geldiğini söyledi.

Kapalıçarşı esnafının zor durumda olduğunu dile getiren Tekin, dükkanların birer birer kapandığını ve önlem alınmaması durumunda durumun daha da kötüye gidebileceğini ifade etti.

Tekin, iktidarın yanlış politikaları yüzünden ülkedeki herkesin zor durumda olduğunu savunarak, "Sadece Kapalıçarşı esnafı değil, herkes mağdur. Bakın FETÖ operasyonlarında bazı yaşananlar bizi rahatsız ediyor. Bu cemaatle mücadele eden tek siyasi parti bizdik. Suç kişiseldir. İnsanların eşlerinden, çocuklarından intikam alınmaz. Başbakan, 'muhalefet abartıyor' diyor. Abartılmıyor. Nokta yerler de gösterebiliriz. İntikam duygusu olmaz. Devlet intikam duygusu taşımaz." dedi.

Çok sayıda mağdur olan insan bulunduğunu iddia eden Tekin, "Çeşitli nedenlerle sendikalarına üye olduğu, bankalarına para yatırdığı için insanlara haksızlık yapılıyor. Bunun sorumlusu kim? Sorumlusu sizsiniz. Arsalar belediyeler, bakanlıklar tarafından bunlara tahsis edildi. Bunlara gücünüz yetmiyor. Çeşitli nedenlerle vatandaşın annesinden, babasından çocuğundan hesap soruyorsunuz. Gelin bu çete kimse sonuna kadar hesaplaşalım. CHP olarak sonuna kadar yanınızda oluruz ancak sakın bir kadına, çocuğa, mazluma zulmetmeyin. Karşınızda CHP’yi bulursunuz." diye konuştu.

Bu arada, bir esnaf, konuşmasının ardından Tekin'e, "Bizi niye savunmuyorsunuz? 15 Temmuz’da niye sokakta değildiniz? Siz ve genel başkanınız neden o gece vatandaşın yanında değildi?" diye tepki gösterdi. Tekin de vatandaşla bir süre konuştu.

Tekin ve beraberindeki heyet daha sonra da Kapalıçarşı Esnaflar Derneği'ni ziyaret etti.

Yorumlar