Cezayir ordusunda kara ve hava kuvvetleri komutanları değişti

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, kara ve hava kuvvetleri komutanlığında görev değişikliğine gitti.Özel televizyon kanalı En-Nehar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Buteflika, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir ordusunda kara ve hava kuvvetleri komutanları değişti

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, kara ve hava kuvvetleri komutanlığında görev değişikliğine gitti.

Özel televizyon kanalı En-Nehar'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Buteflika, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahsen Tafer ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Abdulkadir Lunas'ı emekliliğe sevk ederken Savunma Bakanlığı Genel Sekreterini de değiştirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 3'üncü Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Said Şankariha, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da Tuğgeneral Bumazeh Muhammed'in getirildiği aktarılan haberde, Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Muhammed Zanahri'nin yerine de Hamid Ğaris'in atandığı kaydedildi.

Söz konusu değişiklikler hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Buteflika, yaz aylarından bu yana, üst düzey güvenlik güçleri ve ordu kademelerinde çok sayıda değişiklik yapmış, temmuz ayında da Savunma Bakanlığı yetkililerinden bazılarının görevine son vermişti.

Yorumlar