Ceren'in katiliyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Evinin önünde 3 Aralık Salı günü bıçaklanan ve kalbinin ikiye ayrıldığı belirlenen Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç yaklaşık 24 saat süren çalışmaların ardından yakalandı. Arduç'un yakalanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ceren'in katiliyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir, geçtiğimiz 3 Aralık Salı günü evine girmek üzereyken arkasından yaklaşarak seslenen bir kişi tarafından bıçaklanmoştı.

Aldığı bıçak darbeleri sonucunda yere yığılan ve daha sonra hastaneye kaldırılan Ceren Özdemir'in kalbinin ikiye ayrıldığı belirlenmişti.

Ceren Özdemir'i hiç bir neden olmadan bıçaklayan Özgür Arduç'u arama çalışması başlatan polis ekipleri eşkalini dağıttı.

Daha sonra iş yerleri ve kamu kurumlarındaki 120'den fazla güvenlik kamerasına ait kayıtların incelenmesi sonucu katil zanlısı tespit edildi.

YAKALANDI

Polis ekipleri yaklaşık 20 saat süren çalışmaların ardından, kamera kayıtlarının incelenmesi, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde katil Özgür Arduç'u yakaladı. Katil zanlısı Arduç'un 1 Aralık'ta Ordu Efirli E Tipi Cezaevinden firar ettiği ve geceyi bölgeye yakın elma bahçesinde geçirdiği öğrenildi.

Açık cezaevinden kaçtıktan sonra 2 Aralık'ta ilçe merkezine gelen ve alışveriş merkezlerinden hırsızlık yapan Özgür Arduç, özel güvenlik görevlilerinin dikkati sayesinde bazı hırsızlık girişimlerinde başarılı olamadı.

120'DEN FAZLA KAMERA İNCELENDİ

Ceren Özdemir'i daha öncesinden tanımadığı belirlenen katil zanlısı Özgür Arduç'un cinayetin ardından geceyi bir inşaatta saklanarak geçirdiği ortaya çıktı. Günün aydınlanmasıyla acıkan katil zanlısı Arduç, ilçe merkezinde bir lokantaya giderek çorba istedi. Daha sonra çay ocaklarında vakit geçiren Arduç, kendi deyimiyle yeni avlar aradı Tabi bu sırada polis ekipleri de çalışmalarını sürdürdü ve 120'den fazla güvenlik kamerasının kayıtları incelendi. Polis, cinayetin ardından alan çalışması yaparak Arduç'u yaklaşık 20 saatte yakaladı.

İHBAR ETTİLER

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Arduç'un eşkali polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla belirlendi. Özdemir ile daha önce hiç diyaloğu olmayan ve kentte yakın akrabası bulunmayan katil zanlısının işlediği cinayet, iş yeri ve kamu kurumlarındaki güvenlik kameralarına ait kayıtlar incelenerek aydınlatıldı. Duyarlı bir vatandaşın, şüphelinin duvarın üzerinden atlayarak kaçtığını gördüğü ihbarını değerlendiren ekipler, güvenlik kamerası kaydından Arduç'un eşkalini tespit etti.

Ekipler, Ceren Özdemir'in bale eğitimi verdiği kursun bulunduğu noktadan itibaren 4 kilometre boyunca çevredeki iş yerleri ve kamu kurumlarındaki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri inceleyerek Arduç'un net görüntüsüne ulaştı.

Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in öldürüldüğünü öğrenen birçok iş yeri sahibinin cinayet gecesi ve ertesi gün polise yardımcı olmak amacıyla yoğun çaba gösterdiği öğrenildi.
Bazı duyarlı vatandaşların gece yarısı iş yerlerine giderek polise güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüleri teslim ettiği belirtildi. Cinayetin ardından kentteki tüm polislerin izinlerinin iptal edildiği, asayiş, istihbarat ve siber suçlarla mücadele ekiplerinin konuyla ilgili aralıksız çalışma sürdürdüğü kaydedildi.

Yorumlar