Çavuşoğlu: FBI, FETÖ soruşturması başlattı

ABD'de FETÖ hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "FBI bir soruşturma başlattı. Amerika’daki ihlalleri, vergiden vize kaçakçılığına kadar her türlü ihlalleri görmeye başladılar ve ciddi bir soruşturma olduğunu Dışişleri Bakanı bana söyledi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: FBI, FETÖ soruşturması başlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin “FBI bir soruşturma başlattı. Amerika’daki ihlalleri, vergiden vize kaçakçılığına kadar her türlü ihlalleri görmeye başladılar ve ciddi bir soruşturma olduğunu Dışişleri Bakanı bana söyledi. İade konusunda da var gücümüzle çalışıyoruz. Bir komisyon da kurduk. ABD bu sorunları taca atamaz” açıklamasında bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

“Şimdi Amerika, FBI bir soruşturma başlattı. Amerika’daki ihlalleri, vergiden vize kaçakçılığına kadar her türlü ihlalleri görmeye başladılar ve ciddi bir soruşturma olduğunu Dışişleri Bakanı bana söyledi. İade konusunda da var gücümüzle çalışıyoruz. Bir komisyon da kurduk. ABD bu sorunları taca atamaz. Tıpkı Münbiç meselesinde de olduğu gibi. Münbiç’te oturduk yol haritasında uzlaştık. Burada YPG’li PKK’lı teröristleri çıkaracağız ve gerçek sahiplerine teslim edeceğiz.” dedi.

“Almanya da şimdi anlamaya başladı. Anlatıyorduk. Bu Der Spiegel’de yazan yazarlarla ve araştırmacılarla da konuştuk. ‘PKK’ya da yüz verdiniz, şimdi kontrol edemiyorsunuz’ diyoruz. ‘Yarın FETÖ belası daha büyük bir bela olarak karşınıza çıkacak’ diyoruz. Şimdi biraz araştırınca gerçekleri görmeye başladılar. Türkiye karşıtlığı bunların kör etmiş gözlerini. ‘Nasıl olsa Türkiye aleyhine ise iyidir’ diyorlar. Ama biraz araştırdılar ve tehlikeyi gördüler.”

Yorumlar

ihsan Çavuşoğlu boşuna ümitlenme fetö abd kuruluşu cia nın alt organı abd oyun oynuyor oyalıyor bir şey olacağı yok