Çatalca'ya yüksek hızlı tren ve millet bahçesi geliyor

İBB Başkan Adayı Yıldırım, Çatalca'ya yüksek hızlı tren ve millet bahçesi müjdesi verdi. Yıldırım'ın açıkladığı Çatalca projesinde ekonomi, ulaşım, kültür ve çevre açısından son derece önem taşıyan projeler bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Çatalca'ya yüksek hızlı tren ve millet bahçesi geliyor

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca projelerini açıkladı. Açıklanan projeler içinde bütün Çatalca köylerinin fiziki ve coğrafi şartlarına uygun planlamalar yer alırken, Çatalca merkeziyle ilgili de yüksek hızlı tren, millet bahçesi, kültür merkezleri ve sosya faaliyet alanları bulunuyor.

İşte Binali Yıldırım'ın Çatalca projelerinden bazıları: 

Çatalca’ya raylı sistem gelecek

Çatalca'nın İstanbul'a ulaşımını, vatandaşın toplu ulaşımdan yararlanmasını en modern ve hızlı biçimde sağlamak temel önceliklerden biri. Bunun ilk ve en önemli uygulaması, Çatalca'yı Halkalı'ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattıyla gerçekleşecek. Toplam 78 km'lik hızlı tren hattının 235 km'si Çatalca ilçe sınırlarından geçecek ve kısa süre içinde hizmete girdiğinde 300 bin nüfuslu Çatalca'yı İstanbul toplu ulaşım ağıyla en hızlı biçimde birbirine bağlayacak.

Zaman kaybına son

Bu yolla Çatalcalılara alternatif iş, eğitim ve öne sağlık imkanları sunulacak. İlçe sakinleri, modern ulaşım tekniklerinin rahatlığında, zaman kavbetmeden ailelerine kavuşacak, onlarla daha fazla vakit geçirebilecek.

Çatalca’ya 3 yeni otoyol

Çatalca yalnızca Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul'a ve bölgesine bağlanmayacak, aynı zamanda otoyol hatlarına da entegre edilecek.
Böylece bütün bir Marmara ve Trakya bölgesine ulaşımı hem hızlanacak hem de kolaylaşaca. Çatalca, İstanbul'un yeni kavşağı olacak. Kınalı-Kırklareli bağlantıları Çatalca'dan geçecek

Çatalca Trakya’nın Yeni Lojistik Merkezi Olacak

Yeni yapılacak 2 lojistik merkez sayesinde, İstanbul'un sebze meyve ihtiyacını Çatalca karşılayacak. İstanbul çeperlerinde oluşturulacak 6 yeni lojistik merkez sayesinde ağır vasıta araçların şehir merkezine girmesi önlenecek. Trafikte kamyon-TIR gibi araçların seyri azalacak. Ticaret alanlarının lojistik ihtiyacı bu merkezlerden karşılanarak şehir içindeki trafik yoğunluğu da düşürülecek.

Çatalca, bu merkezlerden ikisine ev sahipliği yapacak. Bu merkezler Trakya ve yurtdışından gelen tüm tüm lojistiğin merkezi olacak.

Karacaköy Yalıköy Plajı ve Çevresi Sahil Düzenleme Projesi ile Çatalca’nın Karadeniz kıyısında denizle buluştuğu noktalar cazibe merkezi haline gelecek.

Çiçek bahçelerinde piknik keyfi

Maraşel Fevzi Çakmak’ta mesire alanı yapılacak ve Çatalca’nın ilk ‘’ Çiçek Bahçeleri Semt Parkı’’ açılacak.

Yenilenebilir enerjiye en yeni katkı

Sıfır atık politikasıyla çevreci bir şehir tasarlamak üzere ileri biyolojik arıtmadan; kaynağında çöp ayrıştırmaya kadar çok sayıda proje hayata geçecek. Bu projelerle karbon ayak izi düşürülecek ve karbon salınımı azaltılacak. Çatalca'nın yenilenebilir enerjiye katkısı artırılacak.

1 milyar 300 bin TL tasarruf

2023 hedefleri kapsamında halen yüzde 25 olan yenilenebilir enerji üretimi yüzde 60'a çıkarılacak. Toplamda 496 MW/H yenilenebilir kaynaklardan enerji üretilecek ve 1 milyar 300 bin TL tasarruf edilecek. Çatalca'da da bu amaçla Celep Köy'de bir Rüzgar Enerji Santrali kurulacak, kapasitesi; 15,75 MW/H olacak.

Çatalca Kültür Merkezi

Çatalca, Ferhatpaşa'da Kültür Merkezi dahilinde engelliler sarayı, rehabilitasyon merkezi, yetenekli çocuklar okulu, bilgi evleri, kültür merkezi, kadın ve aile kültür merkezi kurulacak.

Çatalca gençliğini ve çocuklarını sporla bütünleştirmek, sporun sağladığı olumlu katkılardan yararlanmak ve her anlamda gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için Çatalca'ya yeni spor tesisleri ve spor sahaları inşa edeceğiz.

İşte yapılacak spor tesisleri:
Çatalca Spor akademisi
Çiftlik Köy Çok Amaçlı Spor Tesisi
Subaşı İlkokulu Okul Spor Tesisi
İhsaniye İlkokulu Okul Spor Tesisi

BİNALİ YILDIRIM'IN ÇATALCA PROJELERİ

Yorumlar