Çalık'tan 19 Mayıs mesajı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: - "Biliyoruz ki gençliğimizin benliğinde sarsılmaz bir inancın temsili yatmakta, yüreğinde Hakk ve millet sevdasının timsali durmaktadır. 19 Mayıs'ın anlam ve önemine binaen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır; bu da şüphesiz gençliğimiz sayesinde olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Çalık'tan 19 Mayıs mesajı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türk gençliğinin benliğinde sarsılmaz bir inancın temsilinin yattığını, yüreğinde Hakk ve millet sevdasının timsalinin durduğunu belirterek, "19 Mayıs'ın anlam ve önemine binaen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır; bu da şüphesiz gençliğimiz sayesinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Çalık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs'ın Türkiye'nin istiklal ve istikbalinin teminatı, milletin özveriye ve hürriyete olan inancının adı, tarihin akışının değiştiği önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da bağımsızlık meşalesi yakılarak; milletin Batı emperyalizmine karşı eşsiz bir direnişle tüm Anadolu'yu vatan kılacak siyasi ve askeri müdafaanın temelini attığını belirten Çalık, "Tarihi nice zaferler ve kutlu yürüyüşlerle dolu olan milletimiz, hür yaşama arzusu ve gayesi ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasını sağlamıştır. Şehit kanıyla sulanan Anadolu toprakları, ecdadın olağanüstü ve onurlu mücadelesi ile Türk'ün ebedi yurdu olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, mesajında, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki gençliğimizin benliğinde sarsılmaz bir inancın temsili yatmakta, yüreğinde Hakk ve millet sevdasının timsali durmaktadır. 19 Mayıs'ın anlam ve önemine binaen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır; bu da şüphesiz gençliğimiz sayesinde olacaktır. Bizler de bu gerçeklerin bilinci ile hareket ediyor, gençlerimize gereken hassasiyet ve önemi gösteriyor, onların gelecekte söz sahibi olabilmesinin yolunu açıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; bizlere bağımsız, özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum. Tüm vatandaşlarımın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, gençlerimize sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum."




Yorumlar