Çakır: “Ciddi sayıda metruk binayı ortadan kaldırdık”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “İl genelinde ciddi sayıda metruk binayı ortadan kaldırdık. Bu binalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Ekim Ayı 17. Birleşiminin...

Google Haberlere Abone ol
Çakır: “Ciddi sayıda metruk binayı ortadan kaldırdık”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “İl genelinde ciddi sayıda metruk binayı ortadan kaldırdık. Bu binalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Ekim Ayı 17. Birleşiminin 1. Oturumuna ait meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen meclis toplantısında toplamda 38 madde görüşülüp oylandıktan sonra komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı görüşmelerin ardından konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Turan Çakır, il genelindeki metruk binalar hakkında bilgi verdi.

“Metruk binalarla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz”

İl genelindeki metruk binalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Çakır, “Biz Akçay’dan Samsun merkezine kadar olan yolun sağ ve solundaki metruk binalar hakkında çalışma başlattık. Bu binaların onarılabilir olanlarını sıvayıp boyadık. Onarılamayacak kadar atıl olanları ise yıkmaya devam ediyoruz. Metruk binalarla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda da epeyce bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Şehir merkezimizde metruk bina oldukça fazla. Ama bunların yıkım süresi belirli bir prosedür gereği oluyor. Bazı kararlar alındıktan sonra bu binaların yıkımına başlıyoruz. Samsun’da ciddi rakamlarda metruk binayı ortadan kaldırdık” şeklinde konuştu.

Yorumlar